Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

OKULLARDA YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

OKULLARDA YARIYIL TATİLİ BAŞLADI

Kayseri´de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 300 bin öğrenci bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

 

Kayseri´de, okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 300 bin öğrenci bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi.

2017-2018 eğitim öğretim yılının 18 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarıyılının sona ermesi nedeniyle Arif Eminoğlu İlkokulunda karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene, Vali Süleyman Kamçı, Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile Şube Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Kamçı, İlimizde bulunan toplam 732 ilk ve ortaokulda okuyan 194 bin öğrenci ile 214 lisede öğrenim gören 81 bin öğrencinin bugün karne sevinci yaşadığını ifade ederek, eğitim-öğretime katkıda bulunan velilere, okul aile birliklerine ve ilgili kamu kurumlarına teşekkür eti.

Büyük emek ve gayretlerinizin bir karşılığı niteliğindeki, karnelerinizin dağıtım töreninde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu ve heyecanını kendisinin de yaşadığını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Bugün 1´inci yarıyıl tatili başladı. 1´inci dönemi bitirdik, 15 gün sonra 2´inci döneme başlayacağız. Çocuklarımızın karne sevincini hep birlikte yaşadık. Kayseri´mizin yaklaşık 5´te 1´i öğrencilerimizden oluşuyor. 190 bin ilk ve ortaokul öğrencimiz, 80 binde lise öğrencimiz yaklaşık 300 bin öğrencimiz yarıyıl tatiline girdi. Milli Eğitim Bakanımızın da söylediği gibi çocuklarımıza 15 tatilde hiç ders verilmeyecek. Dersleri ile alakalı hiçbir şey yapmayacaklar. Çocuklar başka kitaplar okursa okurlar ama bunun haricinde hiçbir ev ödevi verilmeyecek. Onlar 15 günlerini dinlenerek geçirecekler. İkinci yarıyılda daha başarılı olmak için daha fazla çalışacaklar. Tüm öğrencilerimizin başarılarını kutluyorum, gözlerinden öpüyorum. Bu vesileyle okul idarecilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Velilerimize de çocukları ile yakından ilgilendikleri için teşekkür ediyorum. Şuana kadar okullarımızda bizi üzecek hiçbir hadise meydana gelmedi. İnşallah aynı şekilde okul, öğretmen, idareci ve öğrenci işbirliğini kurarak daha güzel bir şekilde bu seneyi sonlandıracağız.?

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da, 19 bin 319 öğretmen, 300 bin 86 öğrenci ile beraber kazasız ve belasız bir şekilde yarıyıl tatiline girdiklerini ifade ederek, karne sonuçlarının sadece öğrenciler tarafından değil, okul yönetimi ve öğretmenleri ile ailelerin de kendi karneleri olarak görmeleri ve bu şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Törenin sonunda Vali Kamçı, Suriyeli 4. sınıf öğrencisi Abdülhak Sode, ana sınıfı öğrencileri ve 4. sınıfta eğitim gören öğrencilerin karnelerini dağıtarak, çeşitli hediyeler verdi.

2017-2018 eğitim-öğretim dönemi yarıyılı sonunda Kayseri´de 300 bin öğrenci ve 19 bin 319 öğretmen yarıyıl tatiline girdi.