Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

OKUL MÜDÜRÜNÜN MÜZE GİBİ ODASI

OKUL MÜDÜRÜNÜN MÜZE GİBİ ODASI

KAYSERİ`de bir özel okulun müdürü Kemal Nakipoğlu, yıllardan bu yana biriktirdiği tarihi ve antika eserleri, okuldaki odasında saklıyor. Bir müzeyi andıran odaya gelen öğrenciler de eserleri ilgiyle inceleyip, bilgiler alıyor.

 

 KAYSERİ`de bir özel okulun müdürü Kemal Nakipoğlu, yıllardan bu yana biriktirdiği tarihi ve antika eserleri, okuldaki odasında saklıyor. Bir müzeyi andıran odaya gelen öğrenciler de eserleri ilgiyle inceleyip, bilgiler alıyor.

Özel Sağnak Koleji Müdürü, eğitimci Kemal Nakipoğlu, yıllar önce tarihi ve antika eserlere ilgi duyunca aldığı eserleri odasında saklayıp koruduğunu bildirdi. Nakipoğlu, bu odada antika dikiş makinesinden, lambalı radyolara, gramafondan, saksafona, kömürlü ütüden daktilolara kadar per çok eşya bulunduğunu anlattı. Okul Müdürü Kemal Nakipoğlu, "Bu eserlerin bazıları hala kullanılır durumda. Zaman zaman antika lambalı radyonun üstündeki pikap bölümüne plak takıp müzik dinliyoruz" dedi. Kapısının okuldaki öğrencilere her zaman açık olduğunu belirten Kemal Nakipoğlu, şöyle konuştu:

"Çocuklar geliyor ve buradaki eşyaları inceliyor. Onlara bu eşyalarla ilgili bilgi veriyorum. Öğrenciler merakla bu eşyaları inceliyor. Bu eşyalar onların ilgisini çekiyor. Buradaki birçok eşyayı, zamanında bizler evlerimizde ya da işyerlerimizde de kullandık. Bu eşyalara bakarken, o günler aklıma geliyor. Eskiden kopmamak, eskiyi bu şekilde hatırlamak çok güzel. Bu eserlerin iyi bir şekilde muhafaza edilip gelecek nesillere aktarılması gerekiyor."

MÜZE KURMAK İSTİYOR

Okuldaki odasında pek çok antika ve tarihi niteliği bulunan eşyaları sergileyen Nakipoğlu, en büyük hayalinin, bir müze kurup, bu eserleri orada sergilemek olduğunu söyledi. Nakipoğlu, şöyle konuştu:

"Müze kurmak için birtakım girişimlerde bulundum. Şimdiye kadar ilgili kurum ve kuruluşlardan bu konuda bir destek ya da yardım görmedim. Bu eserlerin bizlerden sonra da korunup saklanması için bir müzeye konulmalarının faydalı olacağını düşünüyorum. Bu nedenle adıma bir müze açmak istiyorum."

KLASİK ARABA MERAKI

Kayseri Klasik Otomobilciler Derneği başkanlığını da sürdüren, CHP`de eski il başkanlığının yanı sıra bir çok önemli görevde bulunan Kemal Nakipoğlu, antika eser merakının yanında klasik arabalara da ayrı bir ilgisinin olduğunu bildirdi. Nakipoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda 5 klasik arabam var. Ayrıca klasik arabaların maketlerini de odamda sergiliyorum. Klasik arabalar çok nadide parçalar, onları da meraklıları gelip ilgiyle inceliyorlar."

Klasik arabaların, üretilen yeni model arabalara göre çok daha dayanıklı olduğunu savunan Nakipoğlu, şöyle devam etti:

"Klasik arabaların hiçbirisinde hava yastığı yok. Şimdiki üretilen arabalarda hava yastıkları var. Klasik arabaların kaportaları, tamponları ve şaseleri çok sağlam, darbeye dayanıklı. Klasik arabalar, ne kadar şiddetli çarpışsa da darbe, sürücüye ya da yanındaki yolcuya gelmiyor. Şimdiki arabalarda kaporta ve tamponlar plastikten yapılıyor ve darbeye dayanmıyor, şase diye bir şey de yok zaten."