Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİNDE 8 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

OKUMA-YAZMA SEFERBERLİĞİNDE 8 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

Kayseri´de Cumhurbaşkanın talimatı ile başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında 8 kursiyere sertifikaları verildi.

Kayseri´de Cumhurbaşkanın talimatı ile başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında 8 kursiyere sertifikaları verildi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği kapsamında Kayseri´de Kocasinan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün gerçekleştirdiği program kapsamında 2 aylık okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 8 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı. Kocasinan Belediyesi Mimarsinan Mahallesinde bulunan Kocasinan Akademi tesislerinde gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Kamçı´nın yanı sıra Kocasinan İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Milli Eğitim yetkilileri katıldı. Sertifika töreni öncesinde konuşan Vali Süleyman Kamçı okuma ve yazmanın önemine dikkat çekti. Kayseri´de 30 bin  kişinin okuma yazma bilmediğini ifade eden Vali Kamçı,"  Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği ile ilimizde okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması için bu programları gerçekleştiriyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan insanlarımız aldıkları bu eğitim kapsamında günlük hayatlarına fayda sağlayacak düzeyde okuma yazma bilgisine sahip oluyorlar." dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.

 Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ın himayelerinde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği kapsamında Kayseri´de Kocasinan Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün gerçekleştirdiği program kapsamında 2 aylık okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan 8 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları dağıtıldı. Kocasinan Belediyesi Mimarsinan Mahallesinde bulunan Kocasinan Akademi tesislerinde gerçekleştirilen törene Vali Süleyman Kamçı´nın yanı sıra Kocasinan İlçe Kaymakamı Mustafa Kılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Milli Eğitim yetkilileri katıldı. Sertifika töreni öncesinde konuşan Vali Süleyman Kamçı okuma ve yazmanın önemine dikkat çekti. Kayseri´de 30 bin  kişinin okuma yazma bilmediğini ifade eden Vali Kamçı,"  Cumhurbaşkanımızın himayesinde gerçekleştirilen okuma yazma seferberliği ile ilimizde okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmaması için bu programları gerçekleştiriyoruz. Çeşitli nedenlerden dolayı okuyamayan insanlarımız aldıkları bu eğitim kapsamında günlük hayatlarına fayda sağlayacak düzeyde okuma yazma bilgisine sahip oluyorlar." dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.