Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ORAN YÖNETİM KURULU YOZGAT´TA TOPLANDI

ORAN YÖNETİM KURULU YOZGAT´TA TOPLANDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Ağustos ayı toplantısı Yozgat´ta yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Ağustos ayı toplantısı Yozgat´ta yapıldı.
 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) 2017 yılı Ağustos ayı yönetim kurulu toplantısı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç başkanlığında Yozgat Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 
Toplantıya Kayseri Valisi Kamçı, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arlan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
ORAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç yaptığı açıklamada ilkini mayıs ayında gerçekleştirdikleri İşadamları Zirvesi´nin ikincisini de Yozgat Valiliği öncülüğünde ORAN Kalkınma Ajansı olarak 8-9-10 Eylül tarihlerinde düzenleyeceklerini söyledi. Vali Yurtnaç, ?Yaklaşık 100´e yakın iş adamını misafir edeceğiz. İş adamlarımıza OSB, Havaalanı, Hızlı Tren gibi yeni artılarıyla Yozgat yatırım ortamının tanıtımını yapıp, orta ve uzun vadede iş adamlarımızın yatırım yapması için çaba sarf edeceğiz? dedi.
 
Orta Anadolu Kalkınma Ajansı yönetim kurulu başkanı Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Bölge olarak tarımdan elde edilen katma değeri artırmak adına ORAN Kalkınma Ajansı´nın çeşitli çalışmalar yaptığını vurgulayan Vali Yurtnaç, ?Tıbbi aromatik bitkilerin çiftçiyle tanıştırılması adına yürütülen çalışmaların başında Çayıralan ilçesinde lavanta, Akdağmadeni ilçesinde de salep ekimi gelmektedir. Çayıralan´da ilk yıl hasatları alınmış olup buğdaya göre 10 kat daha değerli olacak şekilde çiftçilerimiz gelir elde etme imkânına sahip olmuşlardır. Akdağmadeni´nde ise salep tarlada kültüre alınarak çiftçilerimizin tarımsal faaliyet olarak ekim ve hasat çalışmaların yapmaları sağlanmıştır. Yine aynı şekilde Sivas Suşehri ilçesinde limonotu, Kayseri Akkışla ve Özvatan gibi 5 ilçesinde ise karabaşotu ,civan perçem gibi bitkilerin dikimi yapılmıştır? şeklinde konuştu. 
 
Açılış konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.