Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

ORAN YÖNETİMİ KAYSERİ´DE TOPLANDI

ORAN YÖNETİMİ KAYSERİ´DE TOPLANDI

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı Kayseri´de yapıldı.

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Yönetim Kurulu Temmuz ayı toplantısı Kayseri´de yapıldı.

Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Süleyman Kamçı, Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ORAN Genel Sekreter Vekili Ahmet Emin Kilci katıldı.

Sivas Valisi ve Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Davut Gül burada yaptığı açıklamada, 2017 yılı Teknik Destek Programı kapsamında ikinci dönem başvurularının Haziran ayı sonunda tamamlandığını ve ajansa 20 başvuru yapıldığını belirtti. Önümüzdeki günlerde destek almaya hak kazanan başvuruların açıklanacağını kaydeden Sivas Valisi Davut Gül, ikişer aylık dönemler halinde yapılan başvuruların yılsonuna kadar alınmaya devam edeceğini ifade etti.

´Türkiye´de firmaların ar-ge altyapılarının güçlendirilmesi ve desteklenmesi´ hedefi kapsamında, TR-72 bölgesindeki ar-ge merkezi sayısının artırılması amacıyla yapılan çalışmaların da devam ettiğini dile getiren Sivas Valisi Davut Gül, Kayseri´deki ar-ge merkezi sayısının 6´ya ulaştığını ve kentte özel bir tasarım merkezi kurulması için Ajans olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Vali Davut Gül´ün konuşmasının ardından ORAN Temmuz ayı Yönetim Kurulu Toplantısı basına kapalı devam etti