Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YILBAŞI ÇIKARTMASI

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşında `çam kesme` algısının önüne geçmek için vatandaşlara çam fidanı dağıttı.

Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, yılbaşında `çam kesme` algısının önüne geçmek için vatandaşlara çam fidanı dağıttı. Orman Bölge Müdürü Ali Kara, "Vatandaşlarımızın yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmelerini istiyoruz" dedi.

Yeni yıla girerken çam ağacı süsleme geleneği nedeniyle pek çok çam ağacının kesildiğini göz önünde bulunduran Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü, "Yılbaşında Çam Kesme, Fidan Dik" sloganıyla uygulamaya koyduğu etkinlikte, bir alışveriş merkezinin önüne getirdiği araçlardaki fidanları vatandaşlara dağıttı. Orman Bölge Müdürü Ali Kara, bir yılı bitirip yeni bir yıla girerken, herkesin yeni yıldan umutları ve beklentileri olduğunu, böyle bir günde ağaç kesmenin, yeni umutlarla ve beklentilerle uyuşmadığını kaydetti. Kara, "Toplumumuzda yaygın değil ama biz yine de yılbaşında çam kesme algısının önüne geçmek için `Yılbaşında Çam Kesme, Fidan Dik` sloganıyla vatandaşlarımıza fidan dağıtma uygulamasını daha önceki yıl başlatmıştık. 2014`ün son gününde de bu uygulamamızı devam ettiriyoruz. Burada biz 2 bin adet sarı çam fidanı hazırladık ve bunları vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ancak talep fazla olursa, onu da karşılayacağız ve isteyen tüm vatandaşlarımıza fidan vereceğiz. İstiyoruz ki, herkesin yeni yıla girerken birer fidanı olsun. Böylece ülkemiz daha yeşil bir hale gelsin" diye konuştu.

Çam fidanlarının boylarının kısa olduğunu, bu nedenle bazı vatandaşların serzenişte bulunduğunu kaydeden Kara, "Biz özellikle küçük fidanları dağıtıyoruz. Çünkü bu küçük fidanlar, çok daha çabuk ve sağlıklı bir şekilde toprağa tutunurlar ve büyürler. Boylu yani büyük çam fidanları da verebilirdik ama küçük fidanların daha iyi tutacağını bildiğimiz için bu küçük fidanları veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Fidanlardan alan vatandaşlar da Orman Bölge Müdürlüğü`nün bu uygulamasından çok memnun olduklarını belirterek, "Bu uygulama çok güzel. Buradan aldığımız fidanları, bahçelerimize ve bağlarımıza dikeceğiz. Müdürlükten aldığımız fidanlar hem sağlıklı oluyor hem de çok güzel bir görünüme sahipler. Yılbaşında aldığımız bu fidanları dikerek yeni yıla en anlamlı şekilde girmek istiyoruz" dediler