Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

OSB 16.MALİ GENEL KURULU YAPILDI:?2018 YILI İHRACAAT YILI?

OSB 16.MALİ GENEL KURULU YAPILDI:?2018 YILI İHRACAAT YILI?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) 16. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı. Genel Kurulda konuşan KOSB yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan, 2018 yılını ihracat yılı ilan ettiklerini söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) 16. Olağan Mali Genel Kurulu yapıldı.  Genel Kurulda konuşan KOSB yönetim kurulu başkanı Tahir Nursaçan, 2018 yılını ihracat yılı ilan ettiklerini söyledi.

KOSB toplantı salonunda gerçekleştirilen 16. Olağan Mali Genel Kurulda divan başkanlığını Yılmaz Büyüknalbant yaptı. Mali Genel kurulda faaliyet raporunu KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan yaptı. Nursaçan konuşmasında " Kayseri Organize Sanayi Bölgesi olarak  2017 yılında önemli başarılara imza attı. KOSB olarak OSB sahiplenmek için değil, sahiplerine hizmet etme anlayışı için buradayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olduk. 2018 yılını ihracat yılı ilan ettik.  Kayserili işini bilir ifadesine ilk günde olduğu gibi bugünde karşı çıktık. Devletimizden alınması gereken ne teşvik varsa aldık ve almaya da devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyetinin en büyük güneş enerji santralini gündeme aldık. 51 Megawatlık GES´i hizmete açtık. 4 Megawatlık daha GES´i hizmete sunacağız. KOSB´dan aidat toplanacakmış diye Sanayicilerle görüşen birileri var. Bunlardan haktan, hukuktan bahsediyorsa benden helallik alması gerekir. Bazı arkadaşlar bizden özür dilemesi gerekir. Çünkü biz gece gündüz çalışıyoruz." dedi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesine nitelikli eleman kazandırmak amacıyla çalışma eğitim kurumu açtıklarını ifade eden Nursaçan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sanayicimize nitelikli eleman kazandırılması amacıyla eğitim alanında başarılı yatırımlar yaptık. Öğrenci sayımız şu an 1100. Ancak, önümüzdeki dönem bu sayıyı 2200 öğrenciye çıkacağız. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Endüstriyel tasarıma çok önem veriyoruz. Kurumlar içi boş sloganlarla yönetilemez. Üniversite Sanayi işbirliği önceliğimizdir. Taklitçi anlayıştan uzak durmalı, yenilikçi anlayışı benimsemeliyiz. Kayseri sanayisi tasarım fakiri bir sanayidir.  Kayseri Sanayisinin 2018 yılı tahmini gelir-gider bütçesi 183 milyon TL"