Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

OSB BAŞKANI NURSAÇAN:SAVUNMA SANAYİ TESİSİ ÖNEMLİ BİR HAMLE

OSB BAŞKANI NURSAÇAN:SAVUNMA SANAYİ TESİSİ ÖNEMLİ BİR HAMLE

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri´de kurulacak savunma sanayi tesisinin sanayileşme ve kalkınmanın adına önemli bir hamle olduğunu söyledi.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Kayseri´de kurulacak savunma sanayi tesisinin sanayileşme ve kalkınmanın adına önemli bir hamle olduğunu söyledi.

Kayseri´ye mühimmat üretimi yapacak bir savunma sanayi tesisi müjdesi veren Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan "Savunma sanayi, bütünsel olarak sanayileşmenin ve kalkınmanın önemli bir parçası olarak kabul edilmektedir. Savunma sanayii doğası gereği hemen her ülkede doğrudan ya da dolaylı olarak devletin yönlendirmesi ile gelişmektedir. Kayseri OSB önderliğinde, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı´ndan pilot firma ile yapılacak savunma sanayi ihalesine iştirak etmesi için çalışmalar devam etmektedir. OSB Müdürlüğümüz tarafından ilgili kurum ve kuruluşlarla mühimmat üretimi ve bunun muhatap/ kullanıcı savunma ve güvenlik kurumlarına arz edilmesi konusunda proje gerçekleştirmek ve bu projede yüklenici olmak niyetindeyiz." dedi.
Nursaçan "Silah sanayisi oldukça kârlı, verimli, dışsallığı yüksek, katma değeri büyük bir sanayi koludur. Savunma sanayinin ve beyin olarak nitelendirilen yazılımın muhakkak milli olması gerekmektedir. Kayseri sanayisinin güçlü biçimde daha ileri seviyelere taşınması, hak ettiği yere kavuşabilmesi, üretim, istihdam ve ihracatın artırılmasına yönelik yoğun bir çalışma temposu ile hizmet etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.