Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

OTOBÜS ŞOFÖRÜ HAMİLE KADINI HASTANEYE YETİŞTİRDİ

OTOBÜS ŞOFÖRÜ HAMİLE KADINI HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Yakut Mahallesi´nde seferini yapan Otobüs Şoförü Mustafa Soyak örnek bir davranış gerçekleştirerek sancılanan Sema Akkaya adlı hamile kadını Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´ne yetiştirdi.

 

Yakut Mahallesi´nde seferini yapan Otobüs Şoförü Mustafa Soyak örnek bir davranış gerçekleştirerek sancılanan Sema Akkaya adlı hamile kadını Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´ne yetiştirdi. Olay anı otobüsteki güvenlik kameralarınca da kaydedildi. Örnek şoföre Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nce ödül verildi.

Hizmet sektörünün en önemli birimlerinden olan ulaşım sektöründe fedakarca çalışan otobüs şoförleri her gün çok farklı olaylarla karşılaşabiliyorlar. İşte bu olaylardan birisi Yakut Mahallesi´nde gerçekleşti. Mustafa Soyak adlı otobüs şoförü duraktan yolcu almak üzereyken 36 haftalık hamile olan ve sancılanan Sema Akkaya´nın yere düştüğünü gördü. Bir an önce hastaneye yetiştirilmesi gereken hamile kadını otobüse alan Mustafa Soyak, sancıları artan kadını, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´ne götürdü.

Olayın nasıl yaşandığını anlatan Mustafa Soyak, "Yolcu alırken bir bayanın düştüğünü gördüm. Ambulansın gelmesi zaman alabilirdi. Bu yüzden karar verip Doğumevine yetiştirdim" dedi.

Mustafa Soyak´ın gösterdiği örnek davranışı Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nce de takdir edildi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darandelioğlu, Mustafa Soyak´ı örnek davranışı nedeniyle tebrik ederek, "Ulaşımla ilgili bazı şikayetler elbette oluyor; ama bu şikayetleri en aza indirmek için çalışıyoruz. Mustafa Soyak´ın göstermiş olduğu bu tür davranışlar işletmemizin yüz akıdır. Mustafa Soyak´a teşekkür ediyoruz. Şoförlerimizden benzer duyarlılığı göstermelerini istiyoruz" dedi. Ahmet Darendelioğlu, Mustafa Soyak´a plaket verdi.

Ulaşım Daire Başkanı Ferhat Bingöl de Mustafa Soyak´a hediyesini verdi ve "Bu arkadaşlarımızın sayısının artmasını istiyoruz" dedi. Bingöl, Mustafa Soyak´ın hamile kadını hastaneye yetiştirmekle kalmayıp, genç kadının altınlarının bulunduğu çantasını da hastanenin güvenlik görevlisine teslim ettiğini kaydetti