Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

OUAL´DEN KAHRAMANLARA ANLAMLI ZİYARET ..

OUAL´DEN KAHRAMANLARA ANLAMLI ZİYARET ..

Şehit Ömer Halisdemir, Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit´in mezarına ziyaret

 

 

 

 

Osman Ulubaş Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri; 15 Temmuz kalkışmasında Ankara´daki Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci General Semih Terzi´yi öldüren ve Şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir´i Niğde´nin Bor ilçesi Çukurkaya köyünde, Ankara Gölbaşı´nda bulunan Polis Özel harekat Merkezi´nde şehit edilen Komiser Yardımcısı Kübra Doğanay´ı Kayseri´nin Yeşilhisar, Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit´i de Bünyan´daki mezarlarında ziyaret ederek unutmadı.

Osman Ulubaş Anadolu Lisesi Müdürü İsa Tekin nezaretinde; 27 öğretmen, 60 öğrenci 15 Temmuz Kahramanlarının mezarlarını ziyaret etti. Okuldan hareket eden grup önce Çukurkaya köyüne gitti. Burada Ömer Halisdemir´in mezarını ziyaret ederek Kuran´ı Kerim okundu, dualar edildi. Ardından Yeşilhisar ilçesinde Kübra Doğanay´ın ve Bünyan´da Cennet Yiğit´in mezarında bunlar tekrarlandı.

Osman Ulubaş Anadolu Lisesi Müdürü İsa Tekin bu konuda şunları söyledi.

?Bakanlığımız 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında,?15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma? temasıyla etkinlikler yapılmasını kararlaştırdı. Bizde okul olarak 15 Temmuz darbe kalkışmasının kaderini değiştiren şehit Ömer Halisdemir ile ilimiz sınırlarında bulunan Özel harekatçı iki bayan şehidimizin mezarını ziyaret etmeyi uygun gördük. Okuduğumuz hatimleri şehitlerimizin ruhlarına bağışladık. Darbecilere karşı kahramanca mücadele eden tüm vatandaşlarımıza şükran ve minnet duygularımızı sunuyoruz. Allah bir kez daha böyle bir olayı milletimize yaşatmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun.?