Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ÖZDİLEK: HAKEMLER FUTBOLUN AKTÖRÜ HALİNE GELİYORLAR

ÖZDİLEK: HAKEMLER FUTBOLUN AKTÖRÜ HALİNE GELİYORLAR

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Akhisar Belediyespordeplasmanından puan ya da puanlar alarak dönmek istediklerini söyledi.

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet ÖzdilekAkhisar Belediyespordeplasmanından puan ya da puanlar alarak dönmek istediklerini söyledi. Gaziantepspormaçında iptal edilen golleriyle ilgili de tekrar konuşan Özdilek, “Son zamanlarda hakemler futbolun aktörleri haline geliyorlar. Her maçtan sonra hakemlerin bu kadar konuşulması hoş değil.” dedi.

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Mehmet ÖzdilekAkhisar Belediyespor maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Hacı Boydak Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıdaÖzdilek, geçen hafta Gaziantepspor maçında önce verilen ardından iptal edilen gol kararıyla ilgili konuştu. İptal kararının bütün spor otoriteleri tarafından da yanlış değerlendirildiğini ifade eden Özdilek, "Geçen hafta beklemediğimiz bir yenilgi aldık. Ancak maalesef iptal edilen gol kararının çok doğru olmadığını belirtmiştim. Maçtan sonra yorumcuların çoğu da benimle aynı fikirdeydi. Hakemler elbette gördüklerini çalacaklar, ancak yan hakemlerin özellikle 5. hakemlerin oyuna bu kadar müdahil olmalarını anlamıyorum. Maçta Özgür hocanın 5. hakeme soracağı tek pozisyon yoktu. Ancak 5. hakemin müdahalesiyle bir karar verildi. Bizim için de Gazi antep için de çok önemli bir maçtı. Futbolun aktörü futbolcular olmalı, hakemler değil. Hakemlere inancımız, güvenimiz sonsuz. Ancak son zamanlarda hakemler futbolun aktörleri haline geliyorlar. Bakıyorsunuz her maçtan sonra hakemler konuşuluyor. Bu kadar çok hakemlerin konuşulması, çok hoş değil. Ancak bu tür olayların yaşanmasına sebep olan hakemler, üst üste maçlara veriliyorlar. Bunları MHK düşünmeli.” açıklamasını yaptı.

Tecrübeli teknik adam, hafta sonunda oynayacakları Akhisar Belediyespor maçının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Bu maç öncesi takımdaki sakat ve cezalı futbolcular nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Özdilek, yine de deplasmana, puan ya da puanlar için gideceklerini kaydetti. Erciyesspor Teknik Direktörü Özdilek, “Defans bloğundaki sıkıntılarımız devam ediyor. Edinho'nun cezası tahkimden nasıl çıkacak, bunu takip edeceğiz. Gökhan PFDK'ya sevk edildi. Manjeck kendisine takım bulamadı, tekrar bizimle çalışmaya başladı. Zor bir süreçten geçiyoruz. Deplasmanda bir maça daha çıkacağız. İçeride kaybettiğimiz maçı telafi etme açısından Akhisardeplasmanı çok iyi bir fırsat olacak. Geldiğimiz günden bu yana tam kadro çalışma olanağımız olmadı. Karamsar bir durumumuz yok, ancak üzerimizde bir baskı var. Ne kadar önce nefes alır hale gelirsek, o kadar çabuk önümüzü görme fırsatımız olacaktır. Mücadele gücü yüksek bir takımız. Alacağımız puanlarla bu mücadelemizi avantaja dönüştüreceğiz. Her maça tek tek bakıyoruz. Bizim için en önemli maç önümüzdekiAkhisar maçı. Onların da üzerinde büyük bir baskı var. Onların bu durumundan elbette yararlanmak istiyoruz.” diye konuştu.