Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

ÖZEL HAREKATLI ŞİZOFREN OPERASYONU

ÖZEL  HAREKATLI  ŞİZOFREN  OPERASYONU

Kayseri`de birlikte yaşadığı kız kardeşlerine, kendisine ve çevreye zarar verdiği ileri sürülen şizofren 42 yaşındaki Mehmet Deniz, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

 

Kayseri`de birlikte yaşadığı kız kardeşlerine, kendisine ve çevreye zarar verdiği ileri sürülen şizofren 42 yaşındaki Mehmet Deniz, özel harekat polisinin düzenlediği operasyonla yakalanarak hastaneye kaldırıldı.

Kocasinan ilçesi eski Çevre Yolu üzerindeki Deniz Apartmanı`nın 5`inci katındaki dairede ablası Hülya ve kız kardeşi Zehra ile birlikte yaşayan şizofren Mehmet Deniz, kriz geçirerek evdeki eşyaları kırmaya ve balkondan atmaya başladı. Komşularının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, güvenlik önlemi alırken, merdivenli itfaiye aracı da geldi. Çağrılan psikoloğun dairenin bulunduğu kata çıkmasını engellemek için merdiven boşluğuna kovayla su döken Deniz, bir ara balkona üstü çıplak olarak çıktı ve itfaiyeerlerine, polislere, görüntü almaya çalışan gazetecilere hakaret etti. Bu arada, kız kardeşinden aldıkları anahtarla apartmana giren ve daireye çıkan Özel Harekat polisleri kapıyı açarak, balkonda bulunan Mehmet Deniz`i yakaladı. Polise direndiği için binadan elleri arkadan kelepçeli olarak çıkarılan Deniz, ambulansa bindirildi. Burada da 112 Acil Servis görevlilerine ve polislere zorluk çıkaran Deniz, ambulanstaki sedyeye yatırılıp bağlandı ve iğne yapılarak sakinleştirildi. Mehmet DenizKayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne götürülerek tedavi altına alındı. Yakınları, şizofren hastası Deniz`in bir süre hastaneye yatarak tedavi gördüğünü ancak durumunun düzelmediğini, ilaçlarını aldığı zaman da etrafa ve kendisine zarar verdiğini, ilaç almadığı zaman ise kontrolden çıktığını söylediler.