Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

ÖZEL PAZAR UYGULAMASI KTO'DA TANITILDI

ÖZEL PAZAR UYGULAMASI KTO

Borsa İstanbul (bist) tarafından yürütülen Özel Pazar Uygulaması tanıtım konferansı, KayseriTicaret Odası'nda (KTO) gerçekleştirildi.

Borsa İstanbul (bist) tarafından yürütülen Özel Pazar Uygulaması tanıtım konferansı, KayseriTicaret Odası'nda (KTO) gerçekleştirildi.
KTO Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KAYSO Başkanı Mustafa boydak ve KTO üyeleri katıldı. Konferansın açılış konuşmasını yapan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, özel pazarın yararlanılması gereken bir uygulama olduğunu söyledi. Hiçyılmaz, "Halka açılmadan pay alım ve satımı amacıyla şirketler ile yatırımcıları bir araya getiren web tabanlı ve üyelik bazlı bir platform olan özel Pazar, yararlanılması gereken bir uygulamadır. Özel Pazar ile şirketlere Pazar bulmak, payını satmak isteyen şirket ortaklarına likidite sağlamak, yatırımcıları ise, hem yatırım seçenekleri hem de yatırımlarını finanse etme imkanı sağlamaktadır" dedi.
Hiçyılmaz ayrıca, "Özel Pazar, girişimcilerin ve yatırımcıların uzun vadeli ortaklıklar için bir araya gelerek ihtiyaçları olan finansmanı sağlamalarına yönelik yeni bir alternatif çözüm olacaktır. Bu uygulama ile şirketlere halka açılmadan finansman bulabilmeleri için yeni bir kapı açılmış oluyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmanın ardından BİST Kotasyon ve Özel Pazar Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, BİST çözüm ortağı Sinan Borovalı ve Hazine Müsteşarlığı uzmanı Duran Şimşek tarafından Özel Pazar Uygulaması hakkında bilgiler verdi.