Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

"ÖZGECAN BANA UMUT IŞIĞI OLDU"

Kayseri`de dün düzenlenen Özgecan Aslan eyleminde tecavüz mağduru olduğunu anlatınca herkesi ağlatan 16 yaşındaki M.N., "Yaşadıklarım aklıma geldi.

Kayseri`de dün düzenlenen Özgecan Aslan eyleminde tecavüz mağduru olduğunu anlatınca herkesi ağlatan 16 yaşındaki M.N., "Yaşadıklarım aklıma geldi. `Madem ki kaçamadım o zaman Özgecan`a ben de sahip çıkacağım, ben de yaşadıklarımı anlatacağım` dedim. Böyle devam ederse hiçbirimiz rahat etmeyecek. Herkes başından geçen varsa, lütfen çekinmeden konuşsun" dedi.

Üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan`ın hunharca katledilmesi, tüm Türkiye`de olduğu gibi dün Kayseri`de de protesto edildi. Kadın Dayanışma Derneği öncülüğü`nde Cumhuriyet Meydanı`nda biraraya gelen kadınlar, sloganlar attı, basın açıklaması yaptı. Daha sonra megafonu eline alan M.N., tecavüz mağduru olduğunu anlatınca, eyleme katılan herkesi ağlattı. 2013 yılı Temmuz ayında yaşadığı olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu ve o anı hiç unutamadığını ifade eden M.N., Özgecan olayının kendisi için umut ışığı olduğunu söyledi.

`ÖZGECAN İLE İLGİLİ HABERLERDEN KAÇMAK İSTEDİM AMA KAÇAMADIM`

M.N., bugün de yaşadıklarını ve duygularını, DHAmuhabirlerine anlattı. Özgecan`ın ailesine, yakınlarına, sevdiklerine, dostlarına, herkese başsağlığı dileklerini ileten M.N., Özgecan haberini internetten okuduktan sonra o haberden kaçmak istediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Özgecan ile ilgili haberlerden kaçmak istedim. Çünkü haberler, beni derinden yaraladı. Yaşadıklarım aklıma geldi. `Madem ki kaçamadım o zaman Özgecan`a ben de sahip çıkacağım, ben de yaşadıklarımı anlatacağım` dedim. `Özgecan`a destek çıkarak, ben de herkesten yardım isteyeceğim` dedim. Benim için Özgecan umut ışığı oldu. `Başkaları için de ben umut ışığı olurum` dedim. Buradan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan`a, Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu`na sesleniyorum; Lütfen bana da yardım edin. Çünkü yaşadıklarım hiç kolay şeyler değil."

`SESİMİZ HERKES DUYSUN DİYORUM`

15 yaşındayken 23 yaşındaki C.A.`nın tecavüzüne uğradığını anlatan M.N., bunları anlatmanın kendisi için çok zor olduğunu kaydetti. M.N., "Artık bazı şeyler benim canıma tak etti. Sesimizi herkes duysun istiyorum. Kolay kolay anlatamazdım. Susmanın nedeni buydu. Şimdiye kadar sustum, herkesin tepkisinden korktum. Anneme, babama anlatamadım. Onlar kendileri bu olayı öğrendi. Bir gün okula giderken telefonu evde unuttum ve halam her şeyi öğrendikten sonra aileme anlatmış. Bu şekilde ailem haberdar oldu" diye konuştu.

`ÖZGECAN OLAYI GÖRDÜĞÜMDE HABERİ İZLEDİĞİMDE KENDİMİ GÖRDÜM`

Yetkililere de seslenen M.N., "Artık birileri bu tecavüzcülere `Dur` desin. Lütfen adalet yerini bulsun artık, tek isteğim bu. `Artık yeter` diyorum. Birileri bunlara `Dur` demezse bugün ben, Özgecan, yarın başkası mağdur olacak ve bunun sonu gelmeyecek. Benim ve annemin gözlerinde yaş dinmedi. Geceleri sürekli ağladım. Özgecan olayını gördüğümde, haberi izlediğimde kendimi gördüm. Defalarca ağladım, birileri artık bizim gözlerimizdeki bu yaşları silsin" dedi.

`KARŞI TARAF BANA TEHDİT DAVASI AÇTI`

Kendisi ile ilgili davanın öncelikle Sulh Ceza Mahkemesi`nde görüldüğünü ve daha sonra mahkemenin bunun `nitelikli cinsel istismar` suçuna girdiğini belirterek, dosyayı 1`inci Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderdiğini belirten M.N., "Ben polise gidemedim. Sonra gittiğim psikolog tarafından yönlendirildim ve bana `Sen hakkını aramazsan kimse aramaz` dedi. Bunun üzerine şikayetçi oldum. 19 Kasım 2014 tarihinde mahkeme görüldü. Hakim o gün 15 yaşından gün aldığım için `Rıza var` dedi. ve ilk duruşmada karar verildi. 2 yıl hapis cezası, benim hayatıma karşılık verildi. Karara itiraz ettim ve Yargıtay`da şu an dava. Bunun yanında karşı taraf, ben mahkemede verilen kararın ardından `Öldüreceğim` diye bağırınca bana tehdit davası açtı. Oysa ben karara tepki için kendimi öldürmek istediğimi haykırdım. Şimdi o kişi ve babasının tehdit iddiasıyla şikayetlerinin ardından 16 Nisan 2015 tarihinde Çocuk Mahkemesi`nde hakim karşısına çıkacağım. Bu olayı dahi kabullenmek çok zor" dedi.

`HİÇBİRİMİZ RAHAT ETMEYECEK`

Bu konuda verilecek yargı kararlarının önemli olduğunu da dile getiren M.N., kendisi gibi mağdur olan diğer kadınlara da seslenerek, şunları söyledi:

"Ne ben, ne başkası, ne Özgecan`ın ruhu, eğer böyle devam ederse hiçbirimiz rahat etmeyecek. Bu ülkenin kadınları, kızları elini kolunu sallaya salya gezemeyecekler. Herkes başından geçen varsa, lütfen çekinmeden konuşsunlar. Çünkü aileleri, herkes onlara sahip çıkacaktır. Ben bunu çok iyi anladım."