Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖZHASEKİ´NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMASI KAYSERİ´DE BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI

ÖZHASEKİ´NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLMASI KAYSERİ´DE BÜYÜK SEVİNÇ YARATTI

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvetvekili Mehmet Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması memleketi Kayseri´de sevinç yarattı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvetvekili Mehmet Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması memleketi Kayseri´de sevinç yarattı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, ´´Özhaseki, belediyecilikte model yaratan, örnek bir kişi. Ankara´ya yakışır´´ dedi
Kayserililer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Mehmet Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir adaylığını açıklamasını TV´lerden izledi. Sosyal medyada Kayserililer Özhaseki´ye başarı dileyen mesajlar paylaştı. AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Mehmet Özhaseki´nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili olarak, ´´Kayseri teşkilatı olarak sevinçliyiz. O nedenle kalabalık bir heyetle başkente gelerek, adaylık açıklamasının yapıldığı grup toplantısına katılarak, hemşehrimizi tebrik ettik. Ankara´ya yakışan olacak. Bizim açımızdan, Ankara ve ülkemiz açısından isabetli bir karar oldu. Kendisinin Ankara´ya güzel bir hizmet vereceğine yürekten inanıyoruz´´ dedi.
AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Memduh Büyükkılıç ise Özhaseki´nin adaylığına ilişkin, ´´Bildiğiniz gibi yerel yönetimlerde çok tecrübesi olan birisi. Kendisini Kayseri´de yaptığı yerel yöneticilikle kanıtladı. Kayseri´mizin, Ankara´nın ve Türkiyemizin yüz akı olacak. İnşallah, Ankara için bir şans olarak görüyorum. Yerel yönetimlerdeki deneyimi bakanlıktaki başarısı, bu alandaki deneyimleri, siyasi ilişkileri, uzlaşmacı kültürüyle Orta Anadolu insanı olarak Kayseri´de ekol oldu  Bu kez  Ankara´da. İsabetli bir aday´´ diye konuştu
MEHMET ÖZHASEKİ
Mehmet Özhaseki, 1957 yılında Kayseri´de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kayseri´de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi´ne girdi. Buradan mezun olduktan sonra, avukatlık stajını Kayseri Adliyesi´nde yaptı. Ancak avukatlık yapmadı ve tekstil üzerine iş yapan aile şirketinin başına geçti. 1994´e kadar tekstil ticaretiyle uğraştı. 27 Mart 1994´te yapılan mahalli idareler seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanı olurken, 23 Haziran 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi´nde yapılan seçimle Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na getirildi. 1999, 2004, 2009 ve 2014 yerel seçimlerini kazanarak Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerinden 350´nin üzerinde üyesi olan Tarihi Kentler Birliği´nin (TKB), 2004-2011 yılları arasında 7 yıl başkanlığını yaptı. TKB´nin yurt içinde ve yurt dışında kurumsal kimlik kazanmasında ve yurt çapında birçok tarihi eserin ayağa kaldırılmasında büyük rol oynadı. 10 Şubat 2015 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı´ndan istifa etti ve AK Parti´den milletvekili adayı oldu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerde 25´inci Dönem Kayseri Milletvekili olarak seçildi. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi´nin ardından yenilenen parti vitrininde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. 1 Kasım 2015 tarihinde tekrarlanan genel seçimlerde yeniden Kayseri milletvekili olarak seçildi ve 26´ncı Dönem Kayseri Milletvekili oldu. 65´inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti´nde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevinde bulundu. 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri´nde Kayseri milletvekili olarak seçildi ve 27´nci Dönem Kayseri Milletvekili oldu. 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Olağan Büyük Kongresi´nin ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı olarak yer aldı. Halen bu görevini sürdüren, İngilizce ve Arapça bilen Özhaseki, evli ve 4 çocuk babası.