Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

PALASLI GENÇLERDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE ANLAMLI YARDIM

PALASLI GENÇLERDEN  BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE  ANLAMLI YARDIM

Sarıoğlan´ın Palas mahallesindeki gençlerden, Hatay´ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri´ne çok anlamlı yardım. Son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarını devam ettirmeye çalışan Bayırbucak Türkmenleri için Palas mahallesinde yaşayan gençler, harçlık

 

Sarıoğlan´ın Palas mahallesindeki gençlerden, Hatay´ın güneyindeki Bayırbucak Türkmenleri´ne çok anlamlı yardım. Son dönemde bir katliamın eşiğinde hayatlarını devam ettirmeye çalışan Bayırbucak Türkmenleri için Palas mahallesinde yaşayan gençler, harçlıkları ile aldıkları un ve diğer gıda yardımı bulunan bir tırı dualar eşliğinde Suriye´ye gönderdi.

"Türkmen Dağı´nda ilerlemeye çalışan Suriye ordusu bölgedeki Türkmen vatandaşların varlığına son vermek istiyor? diyen Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız bu saldırıları şiddetle kınadıklarını ve kınamaya devam edeceklerini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti´nin hiçbir zaman değil yanı başında, dünyanın hiçbir yerinde baskı, şiddet ve korku unsurlarıyla insanların zulüm görmesine seyirci kalamayacağının altını çizen başkan Yıldız şunları söyledi.

"Tüm Türkiye genelinde Bayır Bucak Türkmenlerine yönelik yardım kampanyası başlatıldı. Bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan malzemelerinin çocuk maması, çocuk bezi, battaniye ve uzun süre dayanıklı gıda ürünleri olduğu bildirildi. Palas mahallesinde yaşayan gençlerde bu yardımlara harçlıkları ile katıldı. İçinde un ve diğer gıda maddeleri ile ihtiyaç duyulan malzemelerin bulunduğu tırı Cuma namazından sonra vatandaşlarımız ve gençlerimizle yerine ulaştırmak için İHH görevlilerine teslim ettik. Bizde  bu kapsamda, Türkmenlerimizin hayatını devam ettirmelerine katkıda bulunmak için gençlerimizin bu yardımı çok anlamlı. Bu yardımın diğer mahallelerimize ve ilçelerimize örnek olmasını diliyoruz. Bu yardımlarımız devam edecek.Allah Türk Milletini milletimizi korusun. Devletimize milletimize zeval vermesin. Allah bu PKK belasını da perişan etsin.  Katkıda bulunan herkese teşekkür ederim.?
Daha sonra başlatılan kampanya ile alınan bir tır dolusu gıda ve malzeme, Palas  eski belediye binası önünde, başkan yardımcısı Yusuf Akbulut, meclis üyesi Bahri Aktar ve kalabalık tarafından Bayırbucak Türkmenlerine teslim edilmek üzere yapılan duadan sonra yola çıkarıldı.