Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

PANCAR ÇİFTÇİSİ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR.

PANCAR ÇİFTÇİSİ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR.

Okullarda eğitime ara var, pancar eğitiminde ara yok

Okullarda eğitime ara var, pancar eğitiminde ara yok 

Pancar ürününün köyden göçü engelleyen ve tek para kazandıran ürün haline gelmesi, Şeker Pancarı ürününe Kayseri Şeker Bölgesinde ilgiyi artırdı. 

Şubat ayının 18 nde -7 derece soğukta 20 santimetre kar yağışı altında köy yolları kapanıp kötü hava şartları nedeniyle okullarıtatil edildiği bir günde Develi ve Yeşilhisar Bölge çiftçiler için  planlanan eğitim toplantılarına Pancar çiftçisinin beklenenin üzerinde bir katılım ile her iki ilçede de pancar ekilen bütün köylerden iştirak ederek salonları tıklım tıklım doldurması eğitime pancarda ara yok dedirtti. 

Kayseri Şeker tarafından 12 Bölgedeki çiftçilerin  eğitim toplantılarının 7 ncisi Develi İlçesinde 8 ncisi ise Yeşilhisar ilçesinde yapıldı. 

Ürünümüzü daha kaliteli nasıl yetiştirebiliriz, şeker oranını nasıl yükseltiriz,  hangi gübre ile  hangi tohumları kullanmalıyız ki ürünümüzün kalitesi artsın ve dolayısıyla kazancımız da artsın düşüncesi sayesinde Pancar çiftçileri Kış ortasında bütün olumsuz hava şartlarına rağmen önceden planlanan bir eğitim olduğu için engel tanımadan eğitimlere eksiksiz katılarak aynı zamanda fabrikaya sahiplenme ve aidiyet duygusunun da en güzel örneğini sergilediler. 

Pancar çiftçisinin azmi ve gayreti tüm yöneticileri duygulandırdı ve Kayseri  Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı  Hüseyin Akay yönetim kurulları adına tüm çiftçilere teşekkür ederek sizler her şeyin en iyisine layıksınız. Sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum dedi. 

Pancar çiftçileri her iki eğitim seminerinde de KWS Tohum Firması Kayseri Bölge Müdürü  Ziraat Yüksek Mühendisi Adem Akça ile  Hexaferm gübre  Firması Ziraat Mühendisi Murat Öcal'ın  sunumları sonrası Çiftçilerden gelen sorular cevaplandırıldı. 

Eğitim toplantıları sonrasında konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar çiftçilerinin Eğitimler sayesinde gelirlerini artırmayı hedeflediklerini belirtti ve Kayseri Şeker olarak Ülkemizde şeker sektöründe en kaliteli şekeri üreten fabrika biziz asıl amacımız Avrupa ile rekabet edebilmektir. Bunu da sizler gerçekleştireceksiniz dedi.   

Pancar çiftçisinin öğrenme konusundaki ilgisinden ve eğitim toplantılarında  sordukları sorulardan duyduğu memnuniyeti dile getiren  Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; Dört yıldan beri Gübretaş'ın araçlarına her yıl 300 noktadan olmak üzere toplamda 1200 noktadan  toprak numuneleri alındığını  belirtti ve asıl hedefimiz  toprak haritası çıkarmak suretiyle her tarlanın toprak analizini yaptırarak gerekli gübre ihtiyacının belirlenmesi yanısıra  Pancar çiftçisinin tarla ve söküm hizmetlerinin kademe kademe Fabrika tarafından yapılmasının planlanmasıdır dedi. Başkan Akay ayrıca KWS firmasının ürettiği tohumla ilgili anlaşma sağlandığını ve Kayseri Şeker tarafından destekleme kapsamına alındığı müjdesini verdi  

Develi Müftülüğü Şehit İmam Hasan Yıldız Konferans salonunda yapılan Develi Bölge toplantısı ile  Yeşilhisar Halk eğitim merkezi Şehit Astsubay Oğuz Akın toplantı salonunda  düzenlenen Yeşilhisar Bölge çiftçileri eğitim toplantılarına; Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Argun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Pancar Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy, Genel Müdür yardımcıları ve pancar çiftçileri katıldılar.