Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

PANCAR PARASI ÖDEMEK İÇİN BANKAYI TIR İLE İLÇEYE TASIDI

PANCAR PARASI ÖDEMEK İÇİN BANKAYI TIR İLE İLÇEYE TASIDI

Kayseri Şeker 2014-2015 kampanya döneminde yaklaşık 9 bin pancar ekicisine 97 milyon 813 bin liralık pancar bedelleri ödemeye başladı.12 bölgedeki yıl içerisinde ödenen ayni ve nakdi avans ile birlikte toplamda ödenen pancar bedeli 387 milyon 768.232

 

 

Kayseri Şeker 2014-2015  kampanya döneminde yaklaşık 9 bin  pancar ekicisine 97 milyon 813 bin liralık pancar bedelleri ödemeye başladı.12 bölgedeki  yıl içerisinde ödenen ayni ve nakdi avans ile birlikte toplamda ödenen pancar bedeli 387 milyon 768.232 Liraya ulaştı.

 

Pancar Bedelleri, Kayseri Merkez Bölge, Boğazlıyan ve diğer Bölgelerde Banka şubelerinden ödenirken Yeşilhisar İlçesinde ise  Pancar Bölge Müdürlüğü bahçesine seyyar Banka şubesi kurularak ödendi.

 

Kayseri Şeker'in Pancar bedellerini ödeme hususunda anlaşma yapılan bankanın Yeşilhisar İlçesinde şubesi olmayınca  yöneticiler devreye girerek hizmetin gezici banka şubesi  aracılığı ile verilmesi uygun bulundu. İlgili banka Pancar parasını çiftçinin  ayağında ödemek için mobil  Banka şubesini Tır ile Yeşilhisar İlçesine  taşıdı.

 

Pancar paralarının tesliminde  hazır bulunan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Argun: Eskiden çiftçinin pancarla olan umutları tamamen kırılmış haldeyken borç içinde bir fabrikayken şu anda borcunu bitirmiş ve çiftçi fabrikadan çok büyük şeyler bekler hale gelmiş. Ben ziraat mühendisiyim önemli olan kooperatifleşebilmek ya da sözleşmeli işçilik yapmaktır. Önemli olan insanların alacaklarına güven duyması alacağını kesin bilmesi burada tabi önemli bir şey % 70 ine yakın bir parayı  avans, elektrik giderleri olarak ödediğimiz halde şu anda 10 milyon TL ye  yakın bir para dağıttık.

 

İlçemizde esnafların geçim kaynağının tamamı çiftçidir Esnafların da memnun olacaklarını düşünüyorum. Bizim çiftçimizin şu andaki gelir kaynağının  lokomotifi pancardır. Garanti bankasının bu yeniliğinden ve hizmetinden dolayı ben yönetim kurulum yönetim kurulu başkanım ve kayseri şeker olarak teşekkür ediyorum. Bu yenilikleri büyüyen, kredibilitesi artan derecesi A - eksiye  ye çıkan yani teminatsız para verilebilen diğer bankalarında bu hizmetlerini bekliyoruz dedi ve Tır'la bankanın çiftçilerimize gelmesi kayseri şekerin tarihinde ilk olan bir şey bu da çiftçilerimiz için önemli bir hizmet yormadan bilinçli bir şekilde bankadan para çeker gibi pancar paralarını tahsil ediyorlar şu anda Kayseri Şeker'in yeniliklerinin bu şekilde devam ettiğini belirtti.

 

Yeşilhisar Çiftçilerinin yeni uygulama ile ilgili görüşleri:

 

Yeşilhisar çiftçisi Zühtü Koca: Eczacıyım aynı zamanda çiftçilik yapıyorum. Şu anda emekli oldum ama çiftçiliğe devam ediyorum. Kayseri Şeker olarak bu tırla böyle pancar parasının dağıtılması ilktir bizim için müthiş bir şey bu gelişmeler  Kayseri Şekerin şu anda nereye geldiğini gösteriyor. Biz daha önceki durumlarda paramızı Nisanın 30 da Hazirana doğru aldığımız ve hiç avans alamadığımız günler oldu. Bu  yüzden şu anda biz buna çok seviniyoruz ve heyecanlanıyoruz. Bizim bu heyecanımızı bağışlayın çünkü  böyle bir şey bizi çok mutlu etti. Böyle bir buçuk iki ay önce almak gelecek seneye bir ay öncesine almak daha öncede peşin olarak almak müthiş bir şey. Biz buradan geçinen çiftçiler olarak bu olaydan son derece mutlu oluyoruz. Yeşilhisar'a bugün çok büyük paralar girdi biz Hüseyin Akaya ve fabrika Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyoruz.4400 Ton pancar yatırdım 200 milyar net para alıyorum. Allah bereket versin.

 

Yeşilhisar Bölgesi Pancar çiftçilerinden Yahyalı İlyaslı köyünden Mahmut Çevikler: Bu mobil Bankacılık hizmetleri daha önce olmadı. Yeni gördüğümüz için biz fabrika yönetimimize teşekkür ediyoruz güzel bir hizmet. Bu dönem çiftçilerimizin alacak olduğu pancar parası ve yeni dönemin bereketli geçmesini diliyorum ve bu hizmetlerin bölgeselde olsa köylere gelmesini istiyorum. köylerde dağıtılması daha hoş olur diye düşünüyorum. 12-13 Bin civarında pancar parası alacağım. Fabrika yönetimimize de çok teşekkür ediyorum.

 

Yeşilhisar çiftçilerinden Fatih Pehlivan : Böyle bir hizmet ayağımıza geldiği için ayağa gelen bir hizmete her zaman saygı duyulur, değer verilir inşallah bizlerde çiftçi olarak bunun karşılığını veririz. Şimdiye kadar böyle bir imkan sunulmadı zaten paramızı da alacağımız meçhuldü. Çok şükür iki ay- iki buçuk ay önce alıyoruz inşallah bundan sonra daimisini bekleriz.1200-1300 ton yatırdım işte yediklerimin haricinde 20 bin  kadarda alacağım inşallah kendi şahsıma. Grup olaraktan 180 bin alacağız.

 

Yeşilhisar çiftçilerinden Burhan Ceylan: Yaklaşık 200 Ton  pancar yatırdımÖncelikle Başkanımıza bu konuda çok teşekkür ediyorum. Ben 96 yılından bu yana pancar çiftçisiyim böyle bir hizmet böyle bir imkan ilk defa görüyorum. Gerçekten Bankaların ayağımıza kadar tırlarla para getirmesi bizi ziyadesiyle memnun etti. Başkanımızdan Allah razı olsun ben böyle bir imkanla ilk defa karşılaşıyorum. Önceden pancara olan bakış açım basitti. Parayı zamanında alma konusunda endişelerim vardı. Daha da ileriye gidecek olursak pancar parasını kurtarmak için bölgeden tarım aletleri  almak suretiyle karşılığında onları kurtarmaya bile çalıştığım dönemler oldu ki şimdi keza şu duruma baktığımız zaman gerçekten göğüslerimiz kabarıyor Başkanımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bankaların pancar çiftçisine bakış açısı da Yüzde yüz değişti. Önceden Pancar çiftçisi dedin mi Bankalar Müdürler baya bir mesafeli duruyorlardı.  Şimdi Başkanımız sağ olsun ayağımıza kadar tırlarla mobil hizmetlerle para getirmesi bizi gerçekten gururlandırdı. Allah Başkanımızdan ve Şirketimizden razı olsun.

 

            Boğazlıyan Bölge çiftçilerinin pancar paralarının dağıtımında ise Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Niğmetullah Sevim de Halk Bankası Boğazlıyan Şubesinde hazır bulundular. Çiftçilerin pancar paralarının dağıtımında konuşan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu: Öncelikle hayırlı olsun. İnşallah bereketli olur . Başkanımızdan belirttiği gibi bu yıl Şubatta, önümüzdeki yıl ocakta, ondan sonraki yıl teslimden 15 gün sonra ödeme  yapılması gibi bir planımız var yönetim olarak. Sözlerimizi yerine getiriyoruz. Boğazlıyan çiftçisine merkezden  400 trilyon bir para ödeniyor. Fakılı ,Yenipazar, Çandır olaraktan 47 trilyon ödüyoruz. Bölgelerimizde 100 milyon gibi bir para ; 100 milyonda temlik ödendi avanslar vb. burada siyasilerin ülkeyi yönetenlerin  pancarın çiftçiye katkısını ülkeye katkısını istihdamını dikkate almaları bu rakamlarla daha çok anlaşılır . Bunu pancarın önemini ülkeye katkısını anlatmaya başkanımızla devam ediyoruz. Hükümetin tarım  politikaları önemini başkanımızla birlikte daha iyi anlatacağız.

 

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Harun Halıcı: Çiftçimizin bu bayram gününün hayırlı olmasını diliyorum. Paralarını güle güle kullansınlar.

 

Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Niğmetullah Sevim:  Sözümüzü tuttuk. Pancar paralarını  geçen seneye göre 33 gün erken vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çiftçilerimiz güle güle kullansınlar . İnşallah bu seneki kampanyamızın başlangıcı olarak  mutlu ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Güle güle harcasınlar.

 

Çalapverdi çiftçilerinden Yusuf Sarıaslan : Allah razı olsun ürünü teslim edince paramızı alıyoruz. Vatandaş borcunu derdini ödüyor mağdur  kalmıyor . Her sene Mayıs- Haziranda alıyorduk  şimdi şubatta alıyoruz seneye inşallah ocakta alacağız. Fabrikamız maşallah iyiye gidiyor Başkan olarak yönetim olarak çiftçi için çok güzel şeyler yapıyorlar.

 

Çiftçi : Başkanımıza teşekkür ediyoruz bir ay evvelinden paramızı veriyor . Bundan daha iyisi olmaz bize. Ne mutlu çiftçimize karda yağdı iki bereketi bir arada alıyoruz.

 

            Kayseri Merkez Pancar Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen Pancar parası ödemelerinde  konuşan Kalkancık Köyü çiftçilerinden Hacı Saygı: Bu gün çiftçilerimizin bayram günü bütün bir yılın emeğini aldığı gün. Ayrıca ; zamanından önce aldığımız para . Normalde Mayısın sonu Nisanın başında para alıyorduk , Başkan bu sene şubatın 20 si dedi ama 17 sinde vererek bizi burada da mutlu etti. Paranın erken ödenmesinden dolayı da tüm yönetime, yönetim kurulu başkanına özellikle Hüseyin Başkanıma çok teşekkür ederiz.

 

Mahzemin çiftçisi: 197 Bin TL aldım. Başkanımızdan memnunuz zamanından önce ödedi Allah razı olsun.

 

Karakimse Köyü çiftçisi  Ahmet Nazlı: Bu sene pancar parasını başkanımız erken verdi Allah her fabrikaya böyle bir başkan nasip etisin. 96 bin aldım.

 

Mahzemin çiftçisi Bekir Ekiz :50 bin TL aldım Başkanımızın işi rast gelsin bir daha ki senelere peşin verecek diye biliyoruz. İşi gücü rast gelsin.

 

Yemliha köyü çiftçisi : 100 dekar ektim avas aldım bir şey kalmadı 15 bin TL aldım. Erken ödeme iyi oluyor.