Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

PAZAR YERİ ENERJİ ÜRETECEK

PAZAR YERİ ENERJİ ÜRETECEK

MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye´de resmi kurum tarafından yapılan en büyüğü olduğunu savunduğu, çatı üstü güneş enerjisi santralinin Yıldırım Beyazıt Mahallesi´ndeki Yıldırım Beyazıt Pazar yeri çatı katında yapıldığını belirterek bun

MELİKGAZİ Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye´de resmi kurum tarafından yapılan en büyüğü olduğunu savunduğu, çatı üstü güneş enerjisi santralinin Yıldırım Beyazıt Mahallesi´ndeki Yıldırım Beyazıt Pazar yeri çatı katında yapıldığını belirterek bunun tamamlanma aşamasında olduğunu bildirdi.
Başkan Memduh Büyükkılıç, çatı üstü güneş santralinin toplam 3 bin panelden oluştuğunu, buradan elde edilecek enerjinin doğrudan Kayseri Elektrik Şirketi´ne satılacağını kaydetti. Büyükkılıç, güneş enerji santralinin 5 yılda inşaat maliyetini karşılayacağını anlatırken şöyle konuştu:

"Melikgazi Belediyesi olarak çağın, enerji çağı olduğunu çok iyi biliyoruz. Çünkü artık tüm iş ve işlemler makine ile yapılmaktadır. Hatta otomobiller bile elektrik enerji ile çalışmaktadır. Kayseri´de ilk elektrikli resmi otomobili biz aldık. Enerji tüketimini karşılamak için Türkiye´nin resmi kurum tarafından yapılan en büyük çatı üstü güneş panelinin Melikgazi Belediyesi´nce gerçekleştirilmektedir. Toplum 3 bin panelden oluşmaktadır. Yılda 900 bin kilovat saat elektrik üretecek olup tamamı Kayseri Elektrik Şirketi´ne verilecek ve belediyenin elektrik harcamasından mahsup edilecektir. Melikgazi Tesisleri´nin tamamı bu üretimden karşılanacaktır. Güneş santrali 5 yılda kendini amorti edecek olup santral bu yıl Aralık oyunda tamamlanarak enerji üretimine başlayacaktır. Çatı üstü güneş santralı 1 milyon 800 bin TL´ye inşa ediliyor. Buradan yılda 350 bin TL gelir elde edilecek."