Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

PEMBE ODADA ÖLDÜRÜP İNTİHARA KALKIŞTI

PEMBE ODADA ÖLDÜRÜP İNTİHARA KALKIŞTI

Olay, dün akşam saatlerinde Sivas E Tipi Cezaevi`nde meydana geldi. 16 Eylül 2010 tarihinde Şanlıurfa`da amcasının oğlu Engin Avcı`yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldüren Metin Avcı, 15 yıl hapiscezasına çarptırıldı.

 Olay, dün akşam saatlerinde Sivas E Tipi Cezaevi`nde meydana geldi. 16 Eylül 2010 tarihinde Şanlıurfa`da amcasının oğlu Engin Avcı`yı silahla vurup, boğazını bıçakla keserek öldüren Metin Avcı, 15 yıl hapiscezasına çarptırıldı. Yargılama aşamasında Şanlıurfa Cezaevi`nde kalan ve daha sonra Sivas E Tipi Cezaevi`ne nakli yapılan Metin Avcı`yı dün Elazığ`da yaşayan eşi Leyla Avcı, kayınpederi İsmet Avcı ve 3 çocuğu ile birlikte ziyarete geldi.
PEMBE ODADA ÖLDÜRÜP İNTİHARA KALKIŞTI
Babası ve çocuklarıyla bir süre görüşüp hasret gideren Metin Avcı, ardından eşi Leyla`yı alıp eşlerin görüşmeleri için hazırlanan ve `pembe oda` adı verilen odaya geçti. Metin Avcı, odaya girerken meyve tabağı ile meyveleri soymak için kantinden aldığı 3 santimlik çakıyı da götürdü.
Gözetleme olmayan ve sadece çağrı butonu bulunan odada 3 saatlik görüşme süresi dolmasına rağmen Leyla ve Metin Avcı çifti çıkmadı. İnfaz koruma memurları kapıyı çaldı, ancak içerden ses gelmedi. Kapıyı kırarak `pembe oda`ya giren görevliler, boğazı kesilen Leyla Avcı`nın kanlar içinde cesediyle karşılaştı, bileklerinde kesikler olan Metin Avcı`yı da baygın halde buldu. 
Leyla Avcı`nın cesedi olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Cumhuriyet Üniversitesi Tıp FakültesiHastanesi morguna kaldırıldı. Yaralı Metin Avcı ise ambulansla kaldırıldığı Numune Hastanesi`nde tedaviye alındı. 
Yapılan incelemede Metin Avcı`nın eşini cezaevi kantininden aldığı 3 santimlik bıçakla boğazını keserek öldürdüğü, genç kadının çağrı butonuna basamadığı anlaşıldı. Metin Avcı`nın eşini öldürdükten sonra bileklerini keserek intihara kalkıştığı saptandı. 
"TECAVÜZE UĞRADIĞI İÇİN ÖLDÜRDÜM"
Olaydan sonra hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Metin Avcı`nın kendine geldikten sonra ifadesi alındı. 
Amcasının oğlu Engin Avcı`yı, eşi Leyla Avcı`ya tecavüz ettiği için 4.5 yıl önce tabancayla göğsünden vurup, bıçakla boğazını keserek öldürdüğünü anlatan Metin Avcı`nın, bu olaydan sonra ilk kez baş başa kaldığı eşi Leyla`yı da amcasının oğlunun tecavüzüne uğradığı için öldürdüğünü söylediği öğrenildi.
3 ÇOCUKLARI VARDI
Leyla ve Metin Avcı çiftinin 2005 yılında evlendikleri ve 9 yaşında N., 6 yaşında Y. ve 4 yaşında E. adında 3 çocukları bulunduğu öğrenildi. Cezaevine giden çocukların babalarıyla görüştüğü, daha sonra dedeleriyle birlikte dışarı çıktıkları ve çiftin özel görüşmesini bekledikleri öğrenildi.
YÖNETMELİKTE VAR
`Pembe oda` cinayetinde kullanılan çakı gibi bıçakların cezaevi kantininde satıldığı ve Metin Avcı`nın da ucu küt 3 santim uzunluğundaki bıçağı, meyve yiyeceğini söyleyerek satın aldığı ortaya çıktı. Cezaevi yönetmeliğinde ucu küt olmak şartıyla küçük çakı bıçağının satılabildiği belirtildi.
CENAZE MALATYA`YA GÖTÜRÜLECEK
Olayda yaşamını yitiren Leyla Avcı`nın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi`ne kaldırılan cesedine otopsi yapıldı. Otopsi sonrası yakınlarına teslim edilen cenazenin Malatya`ya gönderileceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi. Genç kadının ailesinin Malatya`da yaşadığı öğrenildi.
Eşi Metin`in 2010 yılında işlenen cinayetten sonra bir süre Şanlıurfa`da oturmaya devam eden Leyla Avcı`nın kayınpederi ve çocukları ile birlikte Elazığ`a taşınarak burada yaşamaya başladığı belirtildi. Elazığ'ın merkez Mustafapaşa Mahallesi`nde bir apartmanın birinci katını kiralayan Leyla Avcı`nın komşuları, "Beş ay önce buraya taşındılar. Kendilerini fazla tanımıyoruz. Kayınpederi kağıt toplayarak geçimlerini sağlıyordu" dedi.