Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

PEŞ PEŞE GELEN ACI HABER LER OCAKLARA ATEŞ DÜŞÜRDÜ

PEŞ PEŞE GELEN ACI HABER LER OCAKLARA ATEŞ DÜŞÜRDÜ

Türkiye bugün Diyarbakır ve Şırnak´tan gelen acı haberlerle bir kez daha sarsıldı. Sabahsaatlerinde Diyarbakır Lice Karayolu´nda askeri aracın geçisi sırasında patlama meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu.



Türkiye bugün Diyarbakır ve Şırnak´tan gelen acı haberlerle bir kez daha sarsıldı. Sabahsaatlerinde Diyarbakır Lice Karayolu´nda askeri aracın geçisi sırasında patlama meydana gelen patlamada 7 asker şehit oldu. Bu saldırı haberinin şoku atlatılmadan bir acı haber de Şırnak´ın İdil ilçesinden geldi.Genelkurmay Başkanlığı, bu ilçede süren operasyonlarla 1 asker ve 1 polis şehit olduğunu duyurdu.

İşte Genelkurmay´dan yapılan o açıklama:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü Şırnak ili İdil ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.05´de şehit olmuşlardır.

 

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

DİYARBAKIR´DA KALLEŞ TUZAK

Diyarbakır´da askerleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre, 1´i astsubay 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Yaralı askerin hastanede hayatını kaybetmesi üzerine şehit sayısı 7´ye yükseldi. Saldırının ardından olay yerinde detaylı inceleme yapıldı. Yapılan ilk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi.


350 METRE UZUNLUĞUNDA KABLO DÖŞEMİŞLER

PKK´lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği ortaya çıkarıldı. Şiddetli patlamada karayolundan 15 metre tarlaya fırlayan midibüs olay yerinden çekici yardımı ile kaldırıldı.

Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, saldırıyı düzenleyen PKK´lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan hava destekli operasyonlar da devam ediyor.

 

 

EL YAPIMI BOMBA İLE HAİN TUZAK

Edinilen bilgilere göre olay, sokağa çıkma yasağının sürdüğü merkez Sur ilçesi kırsalında bulunan Diyarbakır-Lice yolu üzerindeki Ali Bardak köyünde meydana geldi. Teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı bomba, askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi.


AMBULANSLAR ARDI ARDINA CENAZE TAŞIDI

Bombanın büyük bir gürültüyle patlaması bölgede infiale neden oldu. Bölgeye Diyarbakırmerkez ve ilçelerden çok sayıda ambulans istenirken, zırhlı araçlarla çok sayıda askeri birlikler de sevk edildi. Bir taraftan geniş güvenlik önlemlerinin alındığı bölgede, ambulanslar hastanelerde ardı ardına cenaze ve yaralı taşıdı.

1´İ ASTSUBAY 7 ASKER ŞEHİT

Durumu ağır olan yaralılar, ambulans helikopterle Diyarbakır´a getirildi. Olayda, 1´i astsubay 6 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı. Günün ilerleyen saatlerinde bir acı haber daha geldi. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan asker de şehit oldu.

ARAÇ PARÇALANDI

Bu arada patlamanın olduğu yolda büyük bir çukur oluştu. Bombanın şiddetiyle de parçalanan midibüs yaklaşık 15 metre uzağa fırladı.