Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PINARBAŞI BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

PINARBAŞI BELEDİYESİNDE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ

Hizmet -İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Pınarbaşı Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

Hizmet -İŞ Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı ile Pınarbaşı Belediyesi arasında bir süredir yürütülen toplu iş sözleşme görüşmeleri anlaşma ile sonuçlandı.

 

Kayseri´nin Pınarbaşı Belediyesinde gerçekleştirilen imza törenine Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş, Hak-İş Kayseri İl Başkanı ve Hizmet İş Sendikası Şube Başkanı Serhat Çelik ile sendika yetkilileri katıldı. İmza törenin de konuyla ilgili bilgiler veren Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Serhat Çelik, ?İmzaladığımız bu toplu iş sözleşmesi 2018 ila 2020 yılları arasında 2 yılı kapsamaktadır. Sözleşmenin birinci yılı ücretlere ve sosyal haklara yüzde 11 oranında  ikinci yıl da ücretlere ve sosyal haklara yüzde 12 oranın da zam yapılacaktır. Pınarbaşı Belediye Başkanımızla toplu iş sözleşmelerinde 9 senedir beraberiz. Toplu iş sözleşmelerimizi çok şükür sıkıntı sorun olmadan işçilerimizin çalışanlarımızın talepleri ne ise başkanımıza iletiyoruz ve bu talepler kurumun imkanları dahilinde değerlendiriliyor. Başkanımızdan ne istediysek bu zamana kadar yok demedi sağ olsun. Pınarbaşı Belediyemizde maaşlarımız ve sosyal haklarımız gününde ödeniyor. İkramiyeler bile gününden önce ödeniyor. Başkanıma katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum? dedi.   

 Pınarbaşı Belediye Başkanı Dursun Ataş ise, dördüncü dönem toplu iş sözleşmesi yaptıklarını söyleyerek, ?Hizmet-İş Sendikasıyla 4 dönemdir toplu iş sözleşmesi imzaladık. Bu dönemlerde hiçbir sıkıntı yaşamadan güzel sözleşmelere imza attık. Yaptığımız sözleşmenin öncelikle işçilerimize, Pınarbaşı belediyemize ve sizlere hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Şuana kadar hiçbir işçimizin alacağını ikinci bir güne bırakmadan ödemeyi başardık hatta erken ödemelerimiz bile olmuştur. Gönül ister ki çok daha fazla verelim. Günümüz, ülkemizin ve belediyemizin şartları bu. Birinci yıl yüzde 11 ikinci yıl yüzde 12 olmak üzere zam yapılacaktır. Bölgemizde de maaş ortalamalarında öndeyiz. İşçilerimize de sizlere de Allah hayırlı uğurlu etsin utandırmasın? dedi.