Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

PKK’LI FERHAT TEKİNER’İN DE ARASINDA OLDUĞU 5 SANIK İÇİN DAVA AÇILDI

PKK’LI FERHAT TEKİNER’İN DE ARASINDA OLDUĞU 5 SANIK İÇİN DAVA AÇILDI

Kayseri'de 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan askerlere yönelik saldırının faillerinden olan ve Kuzey Irak'ta yakalanarak Kayseri'ye getirilerek tutuklanan ' Fırat Botan' kod adlı PKK'lı Ferhat Tekiner'in de aralarında...

Kayseri'de 17 Aralık 2016'da çarşı iznine çıkan askerlere yönelik saldırının faillerinden olan ve Kuzey  Irak'ta yakalanarak  Kayseri'ye getirilerek tutuklanan ' Fırat Botan' kod adlı PKK'lı Ferhat Tekiner'in de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı.

PKK'lı 'Fırat Botan' kod adlı Ferhat Tekiner, geçen yıl 23 Ekim'de MİT ve emniyet iş birliğinde düzenlenen operasyonla Irak'ın kuzeyinde yakalanarak Türkiye'ye getirildi. PKK'lı Tekiner'in, 17 Aralık 2016 tarihinde Kayseri'de çarşı iznine çıkan askerlere yönelik düzenlenen saldırının faillerinden olduğu tespit edildi. Ferhat Tekiner'in, 15 askerin şehit olduğu ve 54 kişinin de yaralandığı Kayseri'de patlamanın faili 'Kendal Deniz' kod adlı Kenan Çiçek'e çaldığı aracı teslim eden terörist olduğu belirlendi. Kayseri 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında yakalama kararı bulunan Tekiner, geçen yıl 4 Kasım'da tutuklandı. Tekiner'in ifadeleri doğrultusunda Diyarbakır'da gözaltına alınan ve Kayseri'ye getirilen 4 şüpheli de çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan tutuklandı.