Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

POLİS HAFTASI KUTLANDI

POLİS HAFTASI KUTLANDI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında polis evinde düzenlenen programa katılarak, teşkilat mensuplarını kutladı.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında polis evinde düzenlenen programa katılarak, teşkilat mensuplarını kutladı.
 
Vali Düzgün, Milletvekilleri Yaşar Karayel ve İsmail Tamer, Vali Yardımcıları Mehmet Emin Avcı ve Mustafa Masatlı, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, İl Jandarma Komutanı Halil Uysal, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular ile Melikgazi, Talas ve Hacılar Belediye Başkanları ile İl Müdürleri ve polis memurlarının da katıldığı programda 15 polisten oluşturulan time bisikletlerini de dağıttı.
 
Vali Düzgün, yaptığı konuşmada, Türk Polis Teşkilatı'nın 24 saat esasına göre, gece-gündüz demeden çalışan bir teşkilat olduğunu belirterek, teşkilatın kuruluş yıl dönümünü kutladı.
 
Emniyet teşkilatının başta siber suçlarla mücadele olmak üzere birçok alanda kendisini geliştirdiğini vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:
 
“Bugünden itibaren hem bisikletli hem motosikletli polis timlerimiz parkta, bahçede, ara sokaklardaki vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için devriye yapmak üzere görev yapacak. Baharla birlikte vatandaşlarımızın parklarda daha huzurlu ve güvenli dolaşabilmeleri, oralarda daha güvenli vakit geçirebilmeleri amacıyla bisikletli ve motosikletli polislerimiz oralarda olacak. En yaşanabilir kent, en güvenli kent gibi alanlarda illerde değişik sıralamalar oluyor, bu sıralamalar çok objektif hususlara göre olmayabiliyor. Örneğin; Kayseri'de iki komşu arasında bir tavuk meselesi yüzünden çıkan bir tartışma asayiş bültenine giriyor, ama bazı olaylar bazı illerde emniyet birimlerine intikal etmediği için asayiş bültenlerine girmeyebiliyor. İlimizi daha güvenli ve huzurlu hale getirmek, suç ve suçlularla mücadele konusunda da bütün ekiplerimizle daha üst sıralara yükseltmek üzere gayret içerisinde olacağız. Bu konuda etkin bir yöntem olan MOBESE sistemimizdeki kamera sayısında da bu yıl önemli artış olacak.”
 
Vali Düzgün, konuşmasının sonunda, emniyet mensuplarına aileleri ile birlikte huzurlu, güvenli ve başarılı nice yıllar temennisinde bulundu.
 
İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular da modern anlamda 1845 yılında kurulan Emniyet Teşkilatı'nın bugün geldiği noktaya bakıldığında suç ve suçlularla mücadele anlamında dünyadaki rakiplerine oranla iyi noktalarda olduğunu belirtti.
 
Kayseri'nin huzur ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gayret gösterdiklerini ifade eden Kulular, “Kayseri'yi huzurlu şehirler sıralamasında daha üst seviyeye çıkarmak için çaba harcıyoruz. Bahar aylarının gelmesiyle vatandaşların park ve bahçelere daha çok çıkacağından bisikletli polislerimiz göreve başladı. Bütün çalışmalarımızın amacı daha güvenli Kayseri içindir. Deneme süreci için 15 bisiklet aldık. Başarılı olursak bu sayıyı artıracağız" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından 15 kişiden oluşan time bisikletlerini teslim eden Vali Düzgün, Türkiye Bisiklet Federasyonu'nda görevli Mehmet Lüzumlar, Selçuk Kavak ve Erkan Mersin'e de sertifikalarını vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.