Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

POSTAAĞASI CAMİSİ AÇILDI

POSTAAĞASI CAMİSİ AÇILDI

Vali Süleyman Kamçı, Germir Mahallesine hayırsever Postaağası ailesi tarafından yaptırılan Gamze Postaağası Cami´sinin açılışına katıldı.

Vali Süleyman Kamçı, Germir Mahallesine hayırsever Postaağası ailesi tarafından yaptırılan Gamze Postaağası Cami´sinin açılışına katıldı.

Açılışa, Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yirik, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ile mahalle sakinleri katıldı.

Cami açılışında konuşan Vali Kamçı, İstanbul´dan, Antep´ten ve Ankara´dan birçok dostun bugün burada bir araya geldiğini ifade ederek, caminin ilimize ve ilçemize hayırlı olmasını diledi.

İnsanların ölüp gittikten sonra dünyada kalan eserleriyle anıldığını ifade eden Vali Kamçı, sözlerine şöyle devam etti:

?Bunlardan birisi de mabetlerimiz güzel bir camimiz oldu. Bu güzel caminin yapılmasında emeği geçenlere özellikle İbrahim Postaağası ve ailesine teşekkür ediyorum. Hanımlarının ellerinin değdiğini söyledi müftü efendimiz hanımların elinin değdiği her şeyin güzel olacağına inanıyoruz. O anlamda güzel bir camii var burada. Dünya var oldukça dua alacaklardır. Allah hayırlarını kabul eylesin. Bu camii ile alakalı emeği geçenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Ramazan ayımız geliyor. Böyle bir mabedin hizmete açılması da çok güzel bir olay. İnşallah ihtiyacı olan bir semtin yapıldığı söylendi. Bu anlamda bol bol cemaati ile camimiz güzelleşir. Her akşam dolar, taşar diyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum.?

İl Müftüsü Şahin Güven ise camilerin yapımında sadece erkeklerin değil hanımefendilerinde son zamanlarda çok önemli görevler aldığını ifade ederek, ?Bu aslında geleneğimizde olan bir husus. Özellikle de Kayseri halkımız için konuşacak olursak neredeyse 800 yıllık bir tarihe sahip Hunat Hatun Medresesi hanımefendi tarafından yaptırılmış bir camiidir.? dedi.

Konuşmaların ardından Vali Kamçı ve protokol üyeleri caminin açılışını yaparak, hayırlı olsun dileklerini ilettiler.