Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

PROFESYONEL AŞÇILARDAN GASTRONOMİ FUARINA HAZIRLIK

PROFESYONEL AŞÇILARDAN GASTRONOMİ FUARINA HAZIRLIK

Kayseri Profesyonel Aşçıları, 2018 yılında Afyonkarahisar, Marmara, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Samsun, Ankara ve Hatay İllerinde yapılacak olan Gastro-2018 fuarlarına hazırlanıyor.

Kayseri  Profesyonel Aşçıları, 2018 yılında Afyonkarahisar, Marmara, Bursa, İstanbul, Eskişehir, Konya, Gaziantep, Samsun, Ankara ve Hatay İllerinde yapılacak olan Gastro-2018 fuarlarına hazırlanıyor.

Kayseri Profesyonel Aşçıları Dernek Başkanı Kadim Bıyık, 2018 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Mart ayı etkinliğinde yapmış olduğu konuşmasında; Kayseri genelinde 250 üyelerinin bulunduğunu ve Kayserinin yöresel lezzetlerinin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Bıyık, Tanıtım faaliyetleri kapsamında ilk olarak 18-20 Nisan günlerinde düzenlenecek olan Gastro-Afyon 2018 fuarına Kayseri Profesyonel aşçılarımızdan bir ekibin  katılarak Kayseri mantısının tanıtımını ve uygulamalı eğitimlerinin de verileceğini söyledi.

Gastronomiyi yemeğin alfabesi olarak adlandıran Bıyık, "Kayseri ve Türk Mutfağını araştırmak ve tanıtmak amacıyla yurt içinde ve yurt dışında yapılan Gastronomi dalındaki etkinliklere katılan Kayseri Profesyonel Aşçıları İşinin ehli ustalarımızın gücü ve tecrübesi ile Kayseri Mutfağının lezzetlerini en iyi şekilde tanıtmaktadırlar. İnsanlar arasındaki köprülerden biri de yemek kültürüdür. Bu noktada Türk mutfağının zengin yapısı Türk aşçıları  için önemli bir avantajdır. Yemeklere düz bakmayıp amacın yalnızca yemek yemek ya da karın doyurmak olmadığı,  yemeklerin  aslında insanları  birbirine bağlayan kültürel bir bağ olduğu bilinci ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.