Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

PROTOKOL VE NEZAKET KURALLARI ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI

PROTOKOL VE NEZAKET KURALLARI  ETKİLİ İLETİŞİM KONFERANSI

Kayseri İl Müftülüğünce 09.03.2016 Çarşamba günü 09.30´da İl Müftülüğü konferans salonunda ?Protokol ve Nezaket Kuralları, Etkili İletişim? konulu konferans düzenlendi

 

 

 

Kayseri İl Müftülüğünce 09.03.2016 Çarşamba günü 09.30´da İl Müftülüğü konferans salonunda ?Protokol ve Nezaket Kuralları, Etkili İletişim? konulu konferans düzenlendi. Konferansa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Yıldırım Alkış, İl Müftü Yarımcıları, Merkez İlçe Müftüleri, Merkez İl ve İlçe Müftülüğü daire personeli katıldı.

 

Konferans Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir´in Kur´an tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Güven, ?İnsanlar iletişim teknolojisinin zirve yaptığı bir dönemde yaşıyor ama insanların birbiriyle iletişim sıkıntısı çektiği bir dönemde yaşıyoruz.? dedi.

 

?Protokol ve Nezaket Kuralları, Etkili İletişim? konulu konferansı Türkiye Diyanet Vakfı Yurtlar ve Sosyal Tesisler İktisadi İşletmesi Müdürü Yıldırım Alkış verdi. Konferansta konuşan Sayın Alkış, ?İnsan başkalarına karşı her alanda görünüşüyle, konuşmasıyla, davranışıyla, nazik, saygılı, sevecen bir tutum içerisinde davranmak bir nezaket kuralıdır. Toplantılara gidilirken mutlaka uygun kıyafet (koyu takım elbise kravat) giyilerek gidilmelidir. Her hangi bir tören açılışında konuşmalar asttan üste doğru yapılır. Orada makamı temsil eden kişi konuşmasını en son yapar. Yönetici ve kamu görevlisi, düzeyi ne olursa olsun, toplantılarda mevkiine uygun yere oturur, kesinlikle kalkacağı yere oturmaz. Gerek merkez, gerek taşra ve gerekse uluslararası toplantı ve faaliyetlerde herkes kimin nereye oturması gerektiğini bilmek zorundadır. Etkili iletişim, problemsiz anlatma ve anlama sanatı, karşılıklı anlaşmadır. Etkili iletişimde dil doğru kullanılmalı, anlaşılır olmalı, argo ve entel takıntılardan uzak durmalı, gerçekçi ve doğal davranmalı ve kaynaklar güvenilir olmalıdır.? dedi.