Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

RAMAZAN TIRI DEVELİ´DEN GEÇTİ

RAMAZAN TIRI DEVELİ´DEN GEÇTİ

Develi Belediyesinin girişimleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin organizasyonuyla Ramazan gecelerine güzellik katan gezici tır ile Ramazan etkinliklerinin son durağı Develi oldu

 

 Develi Belediyesinin girişimleri ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi´nin organizasyonuyla Ramazan gecelerine güzellik katan gezici tır ile Ramazan etkinliklerinin son durağı Develi oldu. Develililere kısa bir selamlama konuşması yapan Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, ?Rabbim huzur içinde geçirdiğimiz Ramazanı Şerifimizin birlik ve beraberliğimizi artırmasını niyaz ediyor, b,zleri sağ salim bayrama ulaştırmasını temenni ediyorum? dedi. 

  Mehter Takımının konseriyle başlayan program, Karagöz ve Hacivat´la devam etti. Gölge oyununu sahneye taşıyan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçıları küçük büyük tüm Develililerin ilgisini çekti. Develililer, keyifli dakikaların ardından sema gösterileri eşliğinde ilahiler dinlerken sonrasında sergilenen sema gösterileri, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. İllüzyon gösterileriyle devam eden programda, çocuklar için şişme park alanı da kuruldu ve çocuklar için oyunlar sergilendi. Çekilişlerin yapılıp hediyelerin dağıtıldığı programda çocuklara hediyelerini Başkan Cabbar ve Belediye Meclis Üyeleri takdim etti. Türk Tasavvuf Müziği dinletisiyle son bulan etkinliğin sonunda Başkan Cabbar Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nuri Selçuk´a hediye plaketi takdim etti.