Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

RAYLI İŞ MAKİNESİNİN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

RAYLI İŞ MAKİNESİNİN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

Olay, Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi`ndeki hemzemin geçitte meydana geldi.

 Olay, Kocasinan ilçesi Cırgalan Mahallesi`ndeki hemzemin geçitte meydana geldi. Demiryolunu yaya olarak geçmek isteyen Vezir Öner'e, hem demiryolunda hem de karayolunda gidebilen, mıcır yüklü 06 BN 8862 plakalı iş makinesi çarptı. Öner olay yerinde ölürken, gelen yakınları ve mahalle sakinleri iş makinesinin operatörüne saldırarak dövdü, taşlarla da aracın camlarını kırdı. İş makinesi sürücüsü, ekip otosuyla karakola götürüldü. 
Bu arada, olay yeri yakınında bulunan ve hemzemin geçidi kullanan hazır beton kamyonlarına tepki gösteren çevredekiler kamyonları taşladı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bir yandan da kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. 
Olay Yeri İnceleme ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından Vezir Öner`in cenazesi  ambulansla, Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. 
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
BARİYERİ KAMYONLAR KIRMIŞ
Kazaya tepki gösteren vatandaşlar, mahallenin yakınındaki hemzemin geçitte bulunan bariyerin sık sık hazır beton taşıyan kamyonlar tarafından kırıldığını ileri sürdü. Vatandaşlar, "Hemzemin geçitteki bariyerler kırılınca, araçlar hiçbir şekilde durmadan geçiyor, tren makinistleri de bu hemzemin geçidi kontrolsüz kullanıyor. Mahalle ile okul arasından geçen hemzemin geçitte her hafta bir kaza oluyor. Can güvenliğimiz yok. Yetkililer buna çare bulsun" dedi.