Bugün, 19 Mart 2024 Salı

REKTÖR ÇALIŞ,ARAŞTIRMACILARA GELİŞMİŞ DÜNYA ÜLKERİYLE YARIŞAN PROJELER ÜRETMEYİ HEDEF GÖSTERDİ

REKTÖR ÇALIŞ,ARAŞTIRMACILARA GELİŞMİŞ DÜNYA ÜLKERİYLE YARIŞAN PROJELER ÜRETMEYİ HEDEF GÖSTERDİ

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitedeki araştırmacılara gelişmiş dünya ülkeleriyle yarışan projeler üretmeyi hedef gösterdi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, üniversitedeki araştırmacılara gelişmiş dünya ülkeleriyle yarışan projeler üretmeyi hedef gösterdi. Rektör Çalış, bu konuda araştırmacılara her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, ERÜ Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü´nün öğrenci-akademisyen tanışma toplantısına katıldı. Genom ve Kök Hücre Merkezi (GENKÖK) Konferans Salonu´nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul, GENKÖK ile Gevher Nesibe Genom ve Kök Hücre Enstitüsü´nün faaliyetlerini anlattı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise Erciyes Üniversitesi´nin araştırma üniversitesi olarak belirlenmesinde üniversitedeki mevcut araştırma merkezlerinin yaptığı çalışmaların da büyük payı olduğunu belirtti.

Rektör Çalış, ?O yüzden biz GENKÖK´ü çok önemsiyoruz. Burada yapılan çalışmalar üniversitemiz için büyük önem arz ediyor. Burası üniversitemizin araştırma faaliyetlerine katkıda bulunan merkezlerinden başında gelmektedir. Bundan dolayı da GENKÖK´e gereken desteği vermeye devam edeceğiz? dedi.

Konuşmasında araştırmacılara gelişmiş dünya ülkeleriyle yarışacak projeler üretmeyi hedef gösteren Rektör Çalış, ?Üniversitemizin, şehrimizin ve ülkemizin gelişmesi için daha orijinal ve daha önemli projelere ihtiyaç var. Bunun için araştırmacılarımız kendilerine daha büyük hedefler koymalı ve çalışmalarını buna yönelik yapmalıdır. Biz araştırmacılarımıza bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, GENKÖK´ü gezerek, Merkez Müdürü Prof. Dr. Yusuf Özkul´dan burada yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.