Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

SAADET PARTİSİ'NDEN ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU ŞİİR TEPKİSİ

SAADET PARTİSİ

SAADET Partisi (SP) Kayseri Kadın Kolları Başkanı Zeynep Olgun, hükümet yetkililerine seslenerek, "İsrail`le yapılan tüm gizli, açık anlaşmaları iptal edin" çağrısında bulundu.

 

 SAADET Partisi (SP) Kayseri Kadın Kolları Başkanı Zeynep Olgun, hükümet yetkililerine seslenerek, "İsrail`le yapılan tüm gizli, açık anlaşmaları iptal edin" çağrısında bulundu.

Saadet Partisi İl Başkanı Zeynep Olgun, kadın kolları üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, İsrail`in Mescid-i Aksa`ya yönelik saldırılarını kınadı. Olgun, "Terörist İsrail güçleri tüm dünyanın gözünün içine baka baka, İslam dünyası ile alay ede ede mahremimize-mabedimize, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa`ya postallarıyla girmiş ve maalesef uygar dünyadan birkaç cılız ses haricinde tepki meydana gelmemiştir. Geçmişinde emperyalizmin önünde mazlum milletlere kurtuluş ümidi olmuş Türkiye`de ise iktidar maalesef kahreden bir sessizliğe bürünmüştür" dedi.


"AKP 3 MAYMUNU OYNUYOR"


Açıklamasında AK Parti İktidarını eleştiren Olgun, hükümetin 3 maymunu oynadığını öne sürdü. Olgun, şunları söyledi: "Bugün parlamentonun çoğunluğunu tek başında elinde bulunduran, 12 yıldır iktidarda olan ve Yeni Türkiye sloganı ile bölgede etkin rol oynadığını iddia eden AKP hükümeti ise adeta üç maymunu oynamaktadır; görmüyorlar, duymuyorlar, bilmiyorlar. Gerek iktidarın gerek medyanın yönlendirmeleri ile milletimiz komşu ülkelerdeki iç hadiselerle meşgul edilmiş ve Filistin adeta yalnızlaştırılmıştır. `Kudüs bize Şarkın en sevgili sultanı Selahattin Eyyubi`nin emaneti ve tapusu Cennet Mekan II. Abdulhamit Han`da olan bir İslam mirasıdır` diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu`na ve her defasında `Kalbimin yarısı Mekke`dir, yarısı da Medine; üstünü bir tül gibi Kudüs örter` dizelerini gür bir sesle okuyan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a sesleniyoruz; İsrail`le olan gizli, açık bütün ilişkilerinizi sonlandırın. Aksa`nın yeniden ibadete açılması ve Gazze`nin, Kudüs`ün yani Filistin`in her türlü tehditten işgalden arındırılması için İslam ülkeleri ile işbirliği yapıp Filistin Barış Gücü`nü oluşturun. Bunları yapmadığınız müddetçe yapılan her türlü saldırıdan mesul olduğunuzu unutmayın. Biz Milli Görüşçüler olarak bu milletin vicdanı, vicdanların sesiyiz. Sessiz kalmayacağız. İsrail`i idare edenler bilsinler ki Milli Görüşçüler son nefer ve son nefes kalıncaya kadar bu coğrafyada son sesiyle mücadelesine devam edecektir."

"AYNI MASAYA OTURMAKLA KUDÜS KURTARILMAZ"

Mesci-i Aksa`nın Müslümanların olduğunu ve Müslümanların kalacağını ifade eden Olgun, "İsrail`i idare edenler bilsinler ki her zulmün hesabı elbet görülecektir. Mescid-i Aksa`nın kapısında onurlu bir mücadele veren mücahidler de üzülmesinler ki Allah bizimledir.

Ve sessiz kalanlar da bilsinler ki `zulüm karşısında sessiz kalanlar dilsiz şeytanlardır` Bölgeye barış ve huzurun gelmesinin tek yolu Kudüs`ün tekrar Müslümanlarca idare olunmasından geçmektedir. Kudüs davası işbirlikçilikle, Siyonistlerle iyi ilişkiler kurmakla ve onlarla aynı masaya oturmakla savunulamaz ve Mescid-i Aksa bu yolla kurtarılamaz" şeklinde konuştu.