Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SABAH GAZETESİ YAZARLARI KAYSERİ´DE

SABAH GAZETESİ YAZARLARI KAYSERİ´DE

Sabah Gazetesi İl Buluşmaları programı çerçevesinde Erciyes Kardanadam Tesisleri´nde bir program gerçekleştirildi.

 

Sabah Gazetesi İl Buluşmaları programı çerçevesinde Erciyes Kardanadam Tesisleri´nde bir program gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi yazarları ile Kayseri protokolünün katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri´yi her yönüyle büyütmek için çalıştıklarını belirtti. Başkan Çelik, Kayseri´nin tanıtımına yönelik programların da bu hedef doğrultusunda yapıldığını kaydetti.
Erciyes Kardanadam Tesisleri´nde yapılan programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´in yanı sıra Vali Süleyman Kamçı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Güven, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve Sabah Gazetesi yazarları katıldı.
Program Kayseri´nin tanıtım filminin izlenmesiyle açıldı. Programın açılışında konuşan Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, illerin zenginliği ve becerisini ortaya çıkaracak olan bir çalışma yaptıklarını ve bu kapsamda Kayseri´ye geldiklerini belirterek, Kayseri´nin başarılarını ve projelerini Sabah Gazetesi aracılığıyla paylaşacaklarını kaydetti.
?KAYSERİ´Yİ HER YÖNÜYLE BÜYÜTMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de, şehrin tüm ihtiyaçlarını gidermekle mükellef olduklarını ve klasik belediyecilik hizmetlerini Türkiye´ye örnek olacak şekilde yaptıklarını söyledi. Bunun yanında farklı bir şey daha yaptıklarını belirterek, bir belediye başkanının aynı zamanda yönettiği coğrafyayı büyütmek zorunda olduğunu ifade eden Başkan çelik, ?Kayseri´yi ekonomisi başta her haliyle büyütmek zorundayız. Bu anlamda gerek sanayi ve esnaf siteleriyle gerekse farklı yatırımlarda elimizden gelen ne varsa yatırımcının yanında oluyoruz. Çünkü onlar şehre değer katıyor.  Sadece sanayide değil şehri turizm alanında da geliştirmek için çalışıyoruz. Bu anlamda şehrimizi ulusal ve uluslararası alanda tanıtma yönünde çalışma yapıyoruz. Bunun için Kayseri Tanıtım Grubu oluşturduk ve çok detaylı bir çalışma ile şehrin kurumsal kimliğini tamamladık. Yaptığımız çalışmayı Türkiye genelinde tanıtacağız. Geçen yıl yaptığımız tanıtım çalışmalarıyla Erciyes´te kayakçıların turnike geçişinde yüzde 40 artış sağladık. Bu yıl artış oranı çok daha fazla olacak. Ülkemizin güçlü yazar kadrolarının şehrimize gelmesi de tanıtım çalışmalarımızın bir parçası. Şehrin tüm güzelliklerinin, tüm zenginliklerimizin görülmesini sağlıyoruz? dedi.
?KAYSERİ SEMBOL BİR ŞEHİR?
Konuşmasının ardından Başkan Mustafa Çelik´e Sabah Gazetesi´nin plaketi takdim edildi. Programa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da, Kayseri´nin Türkiye´nin örnek ve model şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade ederek, ?Kayseri denince akla üretim, istihdam, bereket, paylaşım, tarih, kültür, turizm ve Erciyes geliyor. Bu anlamda Kayseri, ülkemizin sembol şehirlerinden bir tanesi. Kayseri hikayesi olan bir şehir.  Bu hikayeyi beraberce büyütmek için gece gündüz çalışarak Kayseri´yi sadece Türkiye´nin değil dünyanın sayılı markalarından birisi haline getireceğiz? diye konuştu.
Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, Kayseri´nin son yıllarda Erciyes ile birlikte turizm alanında önemli gelişmelere sahne olduğunu söyledi. Vali Kamçı, ?Sahip olduğumuz potansiyelleri ekonomik olarak değere dönüştürmek için gerek kamu gerekse özel sektör birlikte çalışıyoruz? dedi.
Programda daha sonra Sabah Gazetesi Ekonomi Yazarı Prof. Dr. Kerem Alkin, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu´nun hazırladığı rapor doğrultusunda Kayseri´nin küresel rekabetteki durumuna ilişkin bir sunum yaptı.