Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

?SADECE ALLAH´A İBADET ETMEK İSTİYORUM?

?SADECE ALLAH´A İBADET ETMEK İSTİYORUM?

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında 05.01.2017 Perşembe günü gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Kolombiya vatandaşı ?BLANCA MİLENA İYİGÜN? kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

 

 İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven´in başkanlığında 05.01.2017 Perşembe günü gerçekleştirilen ihtida merasimi ile Kolombiya vatandaşı ?BLANCA MİLENA İYİGÜN?  kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

 

İl Müftülüğüne Müslüman olmak için müracaat eden ?BLANCA MİLENA İYİGÜN?, kelime-i şahadet getirerek Müslüman olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müslümanlığa geçtiği için mutlu olduğunu belirten BLANCA MİLENA İYİGÜN, ismini ?Nisa Nur? olarak değiştirdi.

 

İhtida merasimine Nisa Nur´un çalışma arkadaşları İl Müftü yardımcıları Atıf Akşit Tandoğan Topçu ve Galip Koçer iştirak ettiler.

 

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu´nun Kur´an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ihtida merasimi İl Müftüsü Güven´in, İslam Dini´nin temel esasları ile ilgili verdiği bilgilerin ardından Nisa Nur´un kelime-i şahadet getirmeleri ve yapılan dua ile son buldu.

 

Nisa Nur İyigün, öğretmen olan eşinin Müslüman arkadaşları sayesinde İslamiyet´i daha fazla tanıma şansı bulduğunu söyledi. "Çok güzel ailelerle tanıştım ve o aileler gibi olmak istediğimi düşündüm" diyen Nisa Nur İyigün, nasıl Müslüman olmaya karar verdiğini şöyle anlattı:

"Buraya geldiğimde 7 ay kiliseye gittim ama onlar Allah ve İsa´nın aynı olduğunu söyledi. Burada farklı, Kolombiya´da farklı. Kolombiya´da da kiliseler İsa´nın Allah´ın oğlu olduğunu söylüyordu. Ama Allah´ın çocuğu yok, Allah gibi hiç kimse yok. Sonra Müslüman olmaya karar verdim. Sadece Allah´a ibadet etmek istiyorum. Hazreti İsa´yı çok seviyorum, saygı duyuyorum ama şimdi anlıyorum, o Allah değil, Allah gibi de değil. Tabii ki şimdi Hz. Muhammed´e saygı duyuyorum ve sevmeye başladım. Ama Kolombiya´da Hz. Muhammed bilinmiyor, bu yüzden şimdi Kur´an-ı Kerim okuyorum ve Hz. Muhammed´in peygamber olduğunu anlıyorum. O gerçekleri biliyor, çünkü Allah´tan mesaj alıyor."dedi.

 

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, dünyada İslamofobinin yaygınlaştığı son dönemlerde, başka dinlere mensup olan insanların Müslüman olmasının kendilerini mutlu ettiğini ve Kayseri´de son bir hafta içerisinde 4 kişinin Müslüman olduğunu dile getirdi.

 

İhtida töreni sonrasında İl Müftüsü Güven, Nisa Nur´a İhtida Belgesi´ni ve Müslüman olduğu günün anısına Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından çıkan İngilizce Kur´an-ı Kerim Meali ve İslam Dini´ni anlatan çeşitli kitaplar hediye etti.