Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

SAĞLIK BAKANI İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI´NIN KAYSERİ ZİYARETİ

SAĞLIK BAKANI İLE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI´NIN KAYSERİ ZİYARETİ

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kayseri´de, Kayseri Valiliğini ziyaret ettiler.

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Ahmet Demircan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldikleri Kayseri´de, Kayseri Valiliğini ziyaret ettiler.
 
Bakanlarımızı Kayseri Valiliği´ne gelişinde, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Milletvekilleri Taner Yıldız, Mustafa Elitaş, İsmail Emrah Karayel ve Sami Dedeoğlu, Vali Yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri Valilik önünde karşıladı. Valilik ziyaretinde Bakan Sayın Demircan ilk olarak Valilik Şeref Defteri´ni imzaladı. 
 
Bakan Sayın Demircan, Valiliği ziyaretinde yaptığı konuşmada, göstermiş oldukları misafirperverlikten dolayı Vali Kamçı´ya ve ilgililere teşekkür ederek, Kayseri´de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
Bakan Sayın Demircan, sağlığın insanın dünyaya gelmesinden ölümüne kadar 7/24 insanla ilgili hizmet anlayışı olduğunu ifade ederek, Ülkemizde 2003´ten itibaren sağlık alanında fevkalade dönüşüm sürecinin yaşandığını belirtti.
Sosyal güvenlik şemsiyesini bütün vatandaşların üzerine açtıklarını ifade eden Bakan Sayın Demircan, bu kapsam dışında kimseyi bırakmadıklarını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
 
?Sağlık hizmetinde, Devlet Hastanelerini SSK Hastanelerini birleştirdik. Sağlık hizmetlerinde o günün şartlarına göre bir dönüşüm gerçekleştirdik. 15 yıllık hizmet zamanımızda sağlık hizmetleri bizim başarılı hizmetlerimiz arasında önde gelenlerden biri oldu. Sağlık hizmetleri de her şey gibi gelişmenin gereklerine uymak zorunda. Sağlık hizmetlerinde olduğu gibi diğer hizmetlerde de Türkiye, yönetim sistemini yeniledi. O yönetim sistemine uygun şekilde sağlık hizmetlerinde de yeni bir çalışma içerisindeyiz. O dönemde de grafiği daha yukarı devam ettirmek için dönüşüm sürecini tamamlayan Türkiye, şimdi ise gelişim ve kalite sürecinin başındadır. Bunu da geliştirecektir. Şehir hastaneleri bunlardan bir tanesi. Türkiye bugün sadece ülke içinde kaliteyi milletimize sunmakla kalmıyor, yurt dışından da hizmetler alıyor. Yapılan çalışmaları zaman içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız.?
 
Şehir Hastanelerinden bir tanesi de Kayseri´de bitmek üzere olduğunu ifade eden Bakan Sayın Demircan, önümüzdeki aylarda hastaneyi teslim alacaklarını ve açılışını yapacaklarını kaydetti.
 
Bakan Sayın Özhaseki yaptığı konuşmada, Değerli Bakanlarımızın Kayseri´ye geldiğinde bereketle geldiklerini ifade ederek, Bakan Sayın Demircan´ı Kayseri´de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
 
Bugün Develi´de güzel bir hastanenin temelini atacaklarını hatırlatan Bakan Sayın Özhaseki, ?İnşallah bu atılan temel kısa sürede biter ve Kayseri´ye hizmet eder. Sonra yaptığımız toplantılarda da Kayseri Bölge hastanesinin durumunu anlattığımız gibi yapılması icap eden bazı bu taleplerimiz var onları da aktaracağız. Olabilecekleri yerinde tartışacağız, olmazsa bunlar olmaz diyeceğiz. Kayseri kamuoyunu da bilgilendireceğiz.? dedi.
 
Vali Süleyman Kamçı ise Bakan Sayın Demircan´ın ilk ziyaretini Kayseri´ye yaptığını hatırlatarak, yapımı tamamlanacak olan Şehir Hastanesi ve diğer sağlık çalışmaları hakkında bilgi verdi.