Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

SAĞLIK BAKANI SAYIN MÜEZZİNOĞLU KAYSERİ´DE

SAĞLIK BAKANI SAYIN MÜEZZİNOĞLU KAYSERİ´DE

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ilimizde yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde ilimizin genel sağlık durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ilimizde yapımı devam eden Şehir Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde ilimizin genel sağlık durumuna ilişkin bilgiler aldı.
 
Bakan Sayın Müezzinoğlu´nu Kayseri´ye gelişinde Erkilet Havalimanı´nda Vali Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, 25. Dönem Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Doç. Dr. Havva Talay Çalış, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Vali Yardımcısı Gökhan Azcan, İl Müdürleri, Kaymakamlar ve öteki ilgililer karşıladı.
 
Sakan Sayın Müezzinoğlu, programının ilk durağında, inşaat çalışmaları devam eden şehir hastanesine gelerek, incelemelerde bulundu. Burada yetkililerden bilgiler alan Müezzinoğlu, hastanenin odalarını gezdi.
 
1583 yataklı Kayseri Entegre Sağlık Kampusu hakkında YDA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan´dan bilgiler alan Bakan Sayın Müezzinoğlu´na, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, 25. Dönem Milletvekillerinden Yaşar Karayel ve Havva Talay Çalış,   Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ ve ilgililer eşlik etti.
 
Sağlık Bakanı Sayın Müezzinoğlu, burada yaptığı değerlendirmede, Şehir Hastaneleri Projeleri´nin Türkiye´nin sağlık alanında en önemli projeleri olduğunu belirterek, bu projeleri seneye bu vakitlerde devriye almış olacaklarını söyledi.
 
Türkiye´nin bölgesinde güçlü bir sağlık merkezi olma yolunda en önemli ayağının bu hastaneler olacağını ifade eden Bakan Sayın Müezzinoğlu, şunları söyledi:
?Bu anlamda bu şehir hastanelerinin ilki olan Kayseri şehir hastanemiz yaklaşık bin 600 yatak kapasiteli. Fizik tedavi hastanesiyle, genel hastanesiyle, kadın, doğum, çocuk hastanesiyle, onkoloji merkeziyle hem Kayseri için hem bölge için hem de Türkiye için çok önemli güçlü merkez olarak inşallah 14 Mart Tıp Bayramı´nda, 2017´de açılışını yapıp hizmete sokmayı planlıyoruz. Şu anda fizik tedavi hastanesini ziyaret ettik. Neredeyse yüzde 95 tamamlanmış. 2-3 ay içerisinde teslim edilebilecek bir durumda ama diğer binalarında yıl sonuna kadar inşaat faaliyetleri tamamlanacak. Ocak ayından sonrada fiziki mekânların tıbbi donanımlarla donatılmasından sonra inşallah bir aksilik olmazsa 14 Mart  2017 Tıp Bayramı´nda hizmete almayı planlıyoruz. Bu arada MersinIspartaYozgatAnkara Bilkent, Adana gibi şehir hastanelerimizde bu süre zarfında hizmete girmiş olacaklar. 7.500-8000 yatak kapasitesiyle Türkiye´nin bölgedeki sağlık vizyonuna, sağlık alanında marka değerine çok önemli bir katkı sağlayacak.?
 
Bakan Sayın Müezzinoğlu, daha sonra Şehir Hastanesi´nin yapım aşamasında emeği geçen YDA Grup yöneticileri ve çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve yöneticilere plaket verdi.
 
-BAKAN SAYIN MÜEZZİNOĞLU HİPERBARİK OKSİJEN TEDAVİ ÜNİTESİ´Nİ AÇTI
 
Sağlık Bakanı Sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu, programı kapsamında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde  incelemelerde bulundu.
 
Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi´ni açan Bakan Sayın Müezzinoğlu´na, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ahmet Gödekmerdan ile hastane personeli eşlik etti.
 
Yeni açılan Hiperbarik Oksijen Tedavi Ünitesi´nin Kayserili vatandaşlara hayırlı olmasını dileyen Bakan Sayın Müezzinoğlu, daha sonra tedavi merkezi hakkında ilgililerden bilgi aldı.
 
Programın devamında Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi 5. Blok Konferans Salonu´na geçen Bakan Sayın Müezzinoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç´tan Kayseri´deki sağlık çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi aldı.