Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

SAĞLIK BAKANLIĞI VERİMLİLİK UYGULAMALARI BİGİLENDİRME TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

SAĞLIK BAKANLIĞI VERİMLİLİK UYGULAMALARI BİGİLENDİRME TOPLANTISI KAYSERİ´DE YAPILDI

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 6 ilin katılımı Kayseri´de 2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü tarafından 6 ilin katılımı Kayseri´de 2018 Verimlilik Uygulamaları Bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kadir Has Kongre ve Sanat Merkezinde yapılan toplantıya Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim Ata, Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Daire Başkanı Uzm. Dr. Cihan Döğer, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ve Nevşehir, Niğde, Kırşehir, Sivas ve Yozgat İl Sağlık Müdürlükleri ve sağlık tesislerinde görev yapan hastane yöneticileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Naim Ata, Verimlilik ve Kalite Uygulamaları Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda 13´ncüsü düzenlenen  ve bilgi ve tecrübe paylaşıldığı, farkındalığın oluşturulduğu toplantının önemli olduğuna dikkat çekerek ?Kamuya sağlık hizmeti verme sorumluluğu içinde, sağlık hizmetlerini insan odaklı, hasta ve çalışan memnuniyetini esas alan profesyonel yönetim anlayışıyla sunmak, verimliliği ve hizmet kalitesini sürekli geliştirmek ve iyi uygulama örneklerini yaygınlaştırmaktır ?diye konuştu.

Bakanlık, kamuda zaman ve kaynak israfının önüne geçmek için verimlilik yerinde değerlendirme rehberini yayımladı. Rehberde yer alan yeniliklerden birisi de hastane hizmet süreçlerinin ?Yönetici takip ekranları? ile takip edilmesi oldu. Bundan böyle sağlık tesisi yöneticileri tıbbi, idari ve mali süreçlere aktif olarak katılacak.