Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ?ORGAN BAĞIŞI HAFTASI´ STANDI

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN ?ORGAN BAĞIŞI HAFTASI´ STANDI

Kayseri´de Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle stant kuruldu.

Kayseri´de  Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle stant kuruldu. Standı ziyaret eden organ bağışında bulunan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, "Organ bağışı yaptığımız zaman bu insanların hayatına dokunmuş olacağız" dedi.
3-9 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanına kurulan standa vatandaşlar ilgi gösterdi. Vatandaşlara organ bağışıyla ilgili bilgilendirici broşürler dağıtıldı. Standı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli´de organ bağışında bulundu. Açıklama yapan Benli, "Organ bağışı ülkemizde organ nakli merkezi bulunan yerlere yapılmaktadır. Organ bağışında en önemli zayıf olan noktamız Türk milleti olarak canlıdan bağışı seviyoruz. Yani bir yakınımızın böbrek yetmezliği olduğu zaman yakınları ona bağış yapıyor. Ancak, tıbben ölüm gerçekleştikten sonra bağış yapma konusuna sıkıntımız var. Bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu.
Türkiye´de çok sayıda insanın organ bağışı beklediğini kaydeden Benli, "Türkiye´de 25 binin üzerinde organ bağışı bekleyenin olduğunu düşünürsek, bağışın bunlara hayat vereceğini ümit ediyorum. Dini anlamda bu konunun yanlış değerlendirildiğini düşünüyorum. Organ bağışı bir kişiye hayat veren cihana hayat verir ilkesiyle örtüşen bir duruştur. Bundan dolayı vatandaşların organ bağışı yapmaktan çekinmemelerini istiyorum. Kayseri´de ise organ nakli bekleyen 540 hasta var. Organ bağışı yaptığımız zaman bu insanların hayatına dokunmuş olacağız" şeklinde konuştu.