Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

SAĞLIKÇILARA, ANNE SÜTÜ`NÜN ÖNEMİ ANLATILDI

SAĞLIKÇILARA, ANNE SÜTÜ`NÜN ÖNEMİ ANLATILDI

KAYSERİ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda, Aile hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına, anne sütünün önemi anlatıldı

 

 

 KAYSERİ Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda, Aile hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına, anne sütünün önemi anlatıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi koordinatörlüğünde yapılan toplantıya, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Gastroenteroloji Bilim dalından Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı konuşmacı olarak katıldı ve "İlk 1000 Gün Gebe, Bebek Beslenmesi ve Anne Sütünün Önemi" konusunda sunum yaptı. Prof. Dr. Yağcı sunumunda, Aile hekimleri, Aile Sağlığı Elemanları ve Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarına yönelik eğitim toplantısında, gebeliğin başlangıcından, doğum ve doğum sonrası 2`nci yaşın sonuna kadar geçen süreç olarak tanımlanan "İlk 1000 gün" gebe ve bebek beslenmesi ile ilgili yapılan eğitimde çevre ve besin kirliliğinin gebelik ve bebek üzerindeki etkilerine değindi. Prof. Dr. Yağcı, aynı zamanda normal doğum ve anne sütünün önemini de vurguladı. Toplantı, sonrası Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ, Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı`ya teşekkür plaketi verdi.