Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

ŞAMPİYONLAR ERCİYES´TE BULUŞUYOR

ŞAMPİYONLAR ERCİYES´TE BULUŞUYOR

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ´FIS Snowboard Dünya Kupası´ 4 Mart´ta Erciyes´te yapılacak.

     



Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen ´FIS Snowboard Dünya Kupası´ 4 Mart´ta Erciyes´te yapılacak. Şampiyonayı geçen yıl da üstlenen Erciyes, yapılan başarılı organizasyon nedeniyle üst üste ikinci kez ev sahipliğini alma başarısı gösterdi. Şampiyonanın isim sponsorluğunu İstikbal Mobilya aldı.

 

FIS Snowboard Dünya Kupası´na Amerika, Rusya, Çin, Japonya, Almanya ve  Fransa´nın da aralarında bulunduğu 16 ülkeden 41´i bayan toplam 154 sporcu katılacak. Sporcular şampiyona için Erciyes´e gelmeye devam ediyorlar. Bu arada şampiyonanın isim sponsorluğunu İstikbal Mobilya´nın alması nedeniyle bir lansman yapıldı.

 

Yapılan toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Murat Cahid Cıngı, dünya kupalarının olimpiyatlardan sonra dünyadaki en önemli spor aktiviteleri olduğunu belirtti. Dünya Kupası´nda dünyadaki en iyi sporcuların mücadele ettiğini dile getiren Cıngı, ?Şampiyona, Türkiye´ye ve Erciyes´e çok ciddi katkı yapacak. Spor kanallarımızın yanı sıra uluslararası Eurosport Kanalı ve ülkelerin kendi kanallarında şampiyona canlı yayınlanacak. Bu tür organizasyonlar masraflı organizasyonlar. Belediyemize organizasyonun daha az yük getirmesi için Kayseri´deki firmalarımızdan destekler alıyoruz. İstikbal Mobilya ile yaptığımız görüşmede şehir adına destek vereceklerini belirttiler. Bu birlikteliği duyurmak için bir araya geldik? dedi.

 

Boydak Holding Pazarlama Koordinatörü Bilal Uyanık da yaptığı açıklamada Erciyes´in dünyanın en önemli etkinlik alanlarından biri haline geldiğini belirtti ve bu durumu Kayserili olarak kıvançla takip ettiklerini söyledi. Bu tür organizasyonların ülkemizin gelişim ve tanıtımına katkı sağladığını vurgulayan Uyanık, ?Biz de bu büyük organizasyona ana sponsorluk yapma kararı aldık. Bu işbirliği şehrimiz ve ülkemize büyük katkı sağlayacak. Sponsorluğun yanı sıra şampiyonanın yapılacağı hafta sonu İstikbal ile bir dizi hafta sonu etkinliği planladık. Bu tür aktivitelerle Erciyes ve markalarımız geleceğe güvenle adımlar atmaya devam edecek? diye konuştu.

Konuşmaların ardından FIS Snowboard Dünya Kupası´nın ana sponsorluğu için sözleşme imzalandı.