Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI İÇİN SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI İÇİN SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Kayserispor Başkanı Bekir Yıldız, Antalyaspor maçında pasolig kartı olmadan stada giriş yapan taraftarlar nedeniyle Türkiye FutbolFederasyonu'nun (TFF), verdiği para ve seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını istedi. Yıldız, kapsamlı şampiyonluk

 

     Kayserispor Başkanı Bekir Yıldız, Antalyaspor maçında pasolig kartı olmadan stada giriş yapan taraftarlar nedeniyle Türkiye FutbolFederasyonu'nun (TFF), verdiği para ve seyircisiz oynama cezasının kaldırılmasını istedi. Yıldız, kapsamlı şampiyonluk kutlamaları planladıklarını belirtirken, "Ceyazı kaldırmazlarsa da, halkımızı önümüzdeki günlerde, stadyumda düzenleyeceğimiz coşkulu kutlamalara davet edeceğiz" dedi.

      Kayserispor`un geçen hafta Antalyaspor ile evinde oynadığı maçta, stada biletsiz bazı taraftarların girdiğinin tespit edilmesi üzerine TFF Disiplin Kurulu, sarı- kırmızılı takıma 1 maç seyircisiz oynama ve 155 bin 500 TL para cezası kesildi. Kulüp Başkanı Bekir Yıldaz, cezanın kaldırılması veya ertelenmesi için Tahkim Kurulu'na başvurduklarını belirtirken şöyle konuştu: "Kutlamaları Antalyaspor maçında'da düşünmüştük. Maç berabere bitince yapamadık. Taraftarlara yine de teşekkür ediyorum. Gelecek hafta evimizde son olarak Karşıyaka ile oynayacağız. Şampiyonluk kutlamalarını o maçta yapmak istedik.

       Federasyon Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ve Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı aradı, tebrik ettiler hem de `Hoş geldiniz` dediler. Federasyon başkanı ile yardımcısı ile mutabakat sağlamıştık. Karşıyaka maçında, kutlamaları yapacağız ve kupamızı da, maçtan sonra takdim edecek. Burada bir değişiklik olmadı. Stada, Antalya maçında 22 bin kişi passoligle, 1000 kişi de izdihamdan passoligsiz girmiş. Sahada olumsuz olay da olmadı, üzücü bir durum veya kötü bir slogan atılmadı. Passoligsiz giren 1000 kişi nedeniyle bize saha kapatma cezası ve yaklaşık 155 bin lira da para cezası takdir etmişler. Saha kapatma cezası nedeniyle Karşıyaka maçındaki şampiyonluk kutlamalarında biraz sıkıntı oldu." Tahkim kuruluna cezanın kaldırılması için başvurduklarıın anlatan Yıldız, stada gelmek isteyen 30-50 bin kişiyi içeri almama gibi bir yanlışlığa düşmek istemedimlerini anlatırken, kutlamalar için önlerinde 10 gün bulunduğunu söyledi.

ADAY OLMAYACAK

   Başkan Yıldız, 23 Mayıs'ta yapılacak kongrede yeniden aday olmayacağını ve görevi yeni isimlere devrededeceğini anlatırken şöyle devam etti: "Mli açıdan çok iyi ve sorunsuz bir takım bırakıyoruz. Kayserispor Kulübü'nü, taahhüt ettiğim gibi şampiyon bir ekip olarak teslim edeceğim. Yeni taze, genç ve dinamik, bu işi götürebilecek birçok arkadaş var. Onlar yan yana gelir. Süper Lig ve PTT 1'inci Lig'deki toplam 36 kulüp içerisinde, mali tablo açısından en rahat 3 ekipten biri Kayserispor`dur. Elimizdeki futbolcular da, zaten Süper Lig futbolcusu. Takımımız borçsuz bir kulüp. Bana göre en az 60-65 milyon TL edebilecek bir futbolcu portföyüne sahibiz. Bunları satacak değiliz ama değer olarak diyorum. Değeri, kalitesi yüksek ve sorunsuz bir kulüp bırakıyorum."