Bugün, 4 Mayıs 2024 Cumartesi

SARIOGLAN BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ, ´AVRUPALI SARIOĞLANLILAR´LA BULUŞTU

SARIOGLAN BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ, ´AVRUPALI SARIOĞLANLILAR´LA BULUŞTU

Bir dizi araştırma, inceleme, etkinliklere katılmak için Almanya´ya giden Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, son olarak Avrupa´nın çeşitli şehirlerinde ve yerleşim merkezlerinde yaşayan, ?Avrupalı Sarıoğlanlılar Derneği´ üyeleri ile bir araya ge

Bir dizi araştırma, inceleme, etkinliklere katılmak için Almanya´ya giden Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, son olarak Avrupa´nın çeşitli şehirlerinde ve yerleşim merkezlerinde yaşayan, ?Avrupalı Sarıoğlanlılar Derneği´ üyeleri ile bir araya geldi. Her gittiği etkinlikte gurbetçilerin yoğun ilgisi ile karşılanan başkan Yıldız, gurbetçilerin memleket hasret ve özlemini, yaptığı çalışmalar, projeler ile gidermeye çalışırken, bunlara örnekler verdi.
Başkan Ali Osman Yıldız, geçtiğimiz hafta sonu Almanya´ya gitti. Daha önce Almanya ve Avrupa´nın değişik bölgelerinde hem çalışan hemde yaşayan Sarıoğlan ve ilçeye bağlı mahallelerden giden gurbetçilerin davetlerini de mümkün olduğunca geri çevirmedi. Almanya´nın değişik bölgelerinde yaşayan Sarıoğlan ve ilçeye bağlı mahallelerden giden gurbetçilerle bol bol sohbet etti. Başkan Yıldız, gittiği yerleşim merkezlerindeki özellikle camilere ilgi gösterdi. Almanya ve Avrupa´da çeşitli dernek çatısı altında toplanan gurbetçilerin bazı şube yöneticileri ile de görüşerek, istek, öneri, sorun ve projelerini dinledi.
Başkan Ali Osman Yıldız, ilçeden Avrupa´ya gitmeden önce dernek başkanının davetini kırmayarak, ?Avrupalı Sarıoğlanlılar Derneği´nin davetlisi olarak düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Yıldız, bu toplantıda, nasıl bir belediye aldığını, bugün nereye getirdiğini, geçen süre içinde kum ocağı, kilitli parke tesisleri, canlı hayvan pazarı, Palas tuzla gölü ve çamur banyosu, Şahruh projesi gibi yaptığı ve yapacağı projeleri detayları ile anlatırken, önceliğinin Sarıoğlan´ın kalkınması, imajı, vizyonu, örnek ve model bir ilçe olması olduğunu tekrarladı. Başkan Yıldız, görev süresi içinde, yaptığı hizmetlerden daha fazlasını yapacağını, görev süresi bitiminde ise Sarıoğlan´ın iyi bir yeri olacağını sözlerine ekledi.
Avrupalı Sarıoğlanlılar Derneğindeki konuşmadan sonra günün anısına bir plaket verildi. Başkan Yıldız, bu tip dernekleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarını önemsediğini, her zaman gurbetçilere, ilçenin kalkınması için proje üretenlere kapısının açık olduğunu belirterek, gurbetçilerin beklenti ve taleplerini dinledi.