Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI FOTO SAFARİCİLERİ DAVET ETTİ

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI FOTO SAFARİCİLERİ DAVET ETTİ

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava, doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesi Karaözü mahallesindeki ´Kızılırmak gerdanlığı´ tarihi Şahruh köprüsü ile çevresinde ´doğal güzelliğe´ neden oldu.

 

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava, doğal güzellikleriyle her mevsim yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesi Karaözü mahallesindeki ´Kızılırmak gerdanlığı´ tarihi Şahruh köprüsü ile çevresinde ´doğal güzelliğe´ neden oldu. Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, özellikle bu günlerde foto safari ekiplerini Sarıoğlan´a davet ederken ´bu güzellikleri değerlendirin´ dedi.

Yaşamı olumsuz etkilemesine rağmen yörede özellikle göçmen kış ördeklerinin de gelmesiyle güzel manzaralar oluşturan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle, Kızılırmak´ın büyük bölümü dondu. Kayalık, taşlık ve yöreye özgü bitki türleri ile bütünleşen kar, buz ve su tarihi Şahruh köprüsü ile çerçeveye girince ortaya doyumsuz bir kış manzarası da çıktı.

Kızılırmak havzasındaki yer yer ağaçlık alanlar ve bitki örtüsü, yaban hayatı, tertemiz havasıyla her zaman ilgi odağı olan Şahruh köprüsü çevresinin beyaza bürünmesi ve üzerinde oluşan buz kütlesiyle ayrı güzelliğe kavuştu. Özellikle taşlar ve otlar üzerindeki suyun donması, değişik kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Yazı başka, kışı bir başka güzel olan tarihi Şahruh köprüsü çevresinde çarpık yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini, bu güzelliklerin uyguladıkları projedeki kalıcı tesislerle gelecek kuşaklara aktarılmasında kararlı olduklarını belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, foto safari yapanları da daha çok bu günlerde bölgeye davet etti. Başkan Yıldız ´Şahruh ve çevresi gerçekten harika. İnsanı, su, kuş ve rüzgar sesi ile terapi ediyor, rahatlatıyor. İnşallah bu doğal güzellik bozulmaz Kızılırmak´ın Şahruh ile bütünleşmiş fotoğrafı, yazın, kışın, yağmurlu, bulutlu, karlı-buzlu gibi değişik görüntülerine bakmaya insan doyamıyor. Belediye ekiplerimiz zaman zaman bölgedeki yaban av hayatı için yemleme yapıyor. Bazı insanlar gelen ördeklere yem atıyor. Sarıoğlan ilçe sınırlarındaki tarihi ve bu tip doğal güzellik, kış nostaljisi özelliği olan yerleri daha çok tanıtarak turizmi canlandırmak, bölgemizi kalkındırmakta kararlıyız´ dedi.