Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ GÖREVDEN ALINDI

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ GÖREVDEN ALINDI

Sarıoğlan İlçe Belediye Başkanı  Ali Osman Yıldız,  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı

Sarıoğlan İlçe Belediye Başkanı  Ali Osman Yıldız,  İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.  MHP´den seçilip daha sonra  AK Parti´ye geçen Yıldız, geçen Aralık ayında da bu partiden istifa ettikten sonra bağımsız olarak görevine devam ediyordu. Yıldız, hakkındaki suçlamalar nedeniyle 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanıyor.

30 Mart 2014 seçimlerinde  MHP´den secilen  Ali Osman Yıldız, 15 Mayıs 2015 tarihinde  AK Parti´ye geçti.19 Aralık 2016 tarihinde ise,  AK Parti İl Başkanlığı tarafından disiplin kuruluna sevk edilmesi üzerine yaptığı yazılı açıklamayla, partisinden istifa ettiğini açıkladı.



Daha önce çeşitli yerlerde imamlık yapan  Sarıoğlan Belediye Başkanı  Ali Osman Yıldız ve Belediyenin bilgi işlem müdürlüğünde görevli Hakan K. hakkında çeşitli iddialardan  Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açıldı. Yıldız, 3 Mayıs´da  Kayseri 1´inci Ağır Ceza Mahkemesinde hakim huzuruna çıktı. Yıldız kum ocağındaki kumları değerinden çok aşağıda vermek, ihalelerde elden para teslim almak, ihaleye fesat karıştırmak, mal bildiriminde bulunulmaması, rüşvet, İrtikap, zimmet, görev sırasında veya görevinden dolayı kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, ve yolsuzluklarla mücadele kanunu kapsamına giren suçlar iddiasıyla  4 Ekim´de ikinci kez hakim huzuruna çıkacak.

İçişleri Bakanlığı tarafından haklarındaki adli ve idari soruşturma kapsamında açığa alınan üç belediye başkanı arasında olan Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız "Göreve geldiğim günden beri, iftiralar, dedikodular, soruşturmalar bitmek bilmedi. Ülkemin ve ilçemin daha fazla zarar görmemesi, adli ve idari soruşturmanın selameti için açığa alınmamı ben talep ettim. FETÖ ile mücadelede Devletimin her zaman yanındayım, 15 Temmuz´dan sonra da halkı meydanlara ilk çağıran ve Cumhurbaşkanımızın sonlandırdığı güne kadarda sokaklardan ayrılmayan bendim. Devletime, milletime, Adalete güveniyorum. Aklanıp yine görevimin başına ya da siyasi hayatıma devam edeceğim. Birkaç kişi dışında herkese şimdiden hakkımı helal ediyorum´ dedi.

Bakanlığın açığa alma kararının kendisine ulaşmamasına karşın belediye çalışanları ile bir toplantı yapan ve helalleşen başkan Ali Osman Yıldız şunları söyledi.

"Makamlar, mevkiler, rütbeler hiç kimseye kalıcı değil. Önemli olan Allah´ın rütbesi. Türkiye´nin en geri kalmış, en borçlu bir belediyesini 30 Mart 2014´te ben teslim aldım. Sonrasında doğal felaketlerle uğraştık. Ardından, eski belediyelerin borçları ve icralar yüzünden adım atamaz hale geldik. Tüm bu olumsuzluklara karşın, bir de atılan iftiralar, dedikodular, yalanlar, suçlamalar, soruşturmalar ile ilçedeki hizmetlerde aksamalar oldu. Ben yine de risk alıp, önemli yatırımlara, hizmetlere, ilçenin geleceğini ilgilendiren yatırımlarla ilgili kalıcı adımlar attım. Zaten risk almadan başarı olamaz. Yaptığım hizmetlerden dolayı pişman değilim. Önümü kesmeseler daha fazlasını yapacaktım. Sarıoğlan bugün ki geri kalmışlığını hak etmiyor ve bu da kaderi değil. Tüm suçlamalar, oyunlar, tezgahlar, geçmişte bana 28 Şubat´ta imam iken açığa alınmamdaki oyunları hazırlayanların yeni bir senaryosu. Ben Sarıoğlan´ın ve ülkemin daha fazla zarar görmemesi, hakkımda açılan adli ve idari soruşturmaların, yargının daha sağlıklı devam etmesi için açığa alınmayı talep ettim. Aklanıp, daha güçlü görevimin başına ya da siyaset hayatıma döneceğime inanıyorum. Şimdiden herkese hakkımı helal ediyorum.