Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART ´GEÇMİŞ OLSUN´

SARIOĞLAN BELEDİYE BAŞKANI  YILDIZ: KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART ´GEÇMİŞ OLSUN´

Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesi ile çevre yerleşim merkezlerinde son bir ayda 1.6 ile 2.9 şiddetinde toplam 14 deprem meydana geldi.

 

 

Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesi ile çevre yerleşim merkezlerinde son bir ayda 1.6 ile 2.9 şiddetinde toplam 14 deprem meydana geldi. İlçe sınırındaki Yozgat ve Sivas dışındaki bu depremlere dikkat çeken Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı, can ve mal kaybının olmamasının sevindirici olduğunu belirterek herkese ?geçmiş olsun´ dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem izleme merkezi, bölgesel deprem değerlendirme merkezi verilerine göre; bu sabah 04.14´te önce Bünyan´ın Karahıdır´da 1,6, iki saniye sonra Sarıoğlan Palas´ta 2.7, hemen ardından 2.9 şiddetinde üç deprem kaydedildi. Son bir ayda yerin 2.7 ile 10 kilometre derinliğindeki 1.6 ile 2 şiddetindeki depremler Bünyan Karahıdır´da 1 Ekim,  Eylül ayında ise Dağardı´nda 26, 27, Talas Kamber´de 23,Sarız Küçükkabaktepe´de 20, Sarıoğlan merkezde 19,  Sarıoğlan Yıldırım ile Bünyan Dağardı´nda  16, Karahıdır´da 11,  Tomarza Söğütlü´de 6, Kocasinan Çavuşağa´da ise 2 Eylül´de görüldü.

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Türkiye´nin bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek,  ilçede zaman zaman hafif şiddette depremler olduğunu, son depremlerde can ve mal kaybı olmamasına sevindiklerini belirtti. Başkan Yıldız, Sarıoğlan ve çevresinde aktif deprem fay hatları olduğunu belirterek, kentsel dönüşüme bunun için önem verdiklerini tekrarladı.
Göreve geldiği gün deprem master planı hazırlattığını belirten Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Sivas deprem aktif fay hattının sürekli hareket halinde olduğunu, bu nedenle Kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizdi. Başkan Yıldız, ´Son depremlere baktığımızda, sınırımızdaki Sivas ve Yozgat´ta da ciddi hareketlilik görüyoruz. Sadece Kayseri sınırlarındaki çevremizde 14 deprem dikkat çekici. Biz kimsenin burnunun kanamasını istemeyiz. Ancak, sağlam yapılarda yaşam çok önemli. Kentsel dönüşüm bunun için kaçınılmaz. Son üç depremde can ve mal kaybının olmaması sevindirici. Biz kentsel dönüşümün yanı sıra, virane görünümlü, bu tip sarsıntılarda tehlike oluşturan yerleri de yıkacağız. Bunda kararlıyız. Herkese geçmiş olsun´ dedi.