Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SARIOĞLAN ÇİFTLİK HAYVAN PAZARI BESİCİLERİ SEVİNDİRDİ

SARIOĞLAN ÇİFTLİK HAYVAN PAZARI BESİCİLERİ SEVİNDİRDİ

Sarıoğlan´ın çevre illeri de kapsayacak en büyük Organize Hayvancılık merkezi olması için yeniden canlandırılan Çiftlik Hayvan Pazarı, bölgenin en canlı pazar yeri olurken, besici ve hayvancılıkla uğraşanları da sevindirdi.

 

 

 

Sarıoğlan´ın çevre illeri de kapsayacak en büyük Organize Hayvancılık merkezi olması için yeniden canlandırılan Çiftlik Hayvan Pazarı, bölgenin en canlı pazar yeri olurken, besici ve hayvancılıkla uğraşanları da sevindirdi. Pazara değişik illerden ve yerleşim merkezlerinden getirilen yüzlerce büyük ve küçükbaş hayvanın alım-satımı yapılırken, pazara gelenlere çorba ve çay ikramında da bulunuldu.

Her Perşembe günü aktif olacak hayvan pazarına bu kez 150´ye yakın besici yaklaşık 750 büyük ve küçükbaş hayvan getirerek canlandırdı. Çoğu hayvan kısa sürede el değiştirdi. Besiciler hayvan pazarının yeniden canlandırılmasının kendilerini memnun ettiğini belirterek, başkan Ali Osman Yıldız´a teşekkür etti. Daha sonra çay ve çorba içerek sabah kahvaltılarını da yaptı. 
Kayseri ve çevresinde hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığın en gelişmiş olduğu yerlerden birinin Sarıoğlan olduğunu belirten Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Sarıoğlan´ın organize hayvancılık merkezine dönüşmesinde kararlı olduklarını tekrarladı. Başkan Yıldız şunları söyledi.
"Sarıoğlan´da organize hayvancılığın gelişmesi, ilk olarak Çiftlik´te organize hayvancılık bölgesinin kurulması ve hayvan pazarının canlandırılması, önemli satış merkezi olması, hayvan sağlığının korunması, yem üretimi, üreticilerin sağlığı, sağlıklı et ve süt ürünlerinin pazarlanması ve ilçenin kalkınması için biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Besici, üretici ve hayvancılıkla uğraşanların bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Biz Sarıoğlan´ı hayvancılığın merkezi haline getirmekte kararlıyız. Pazarımızın güvenliği yüksek. İçinde büyük ve küçükbaş hayvan satış merkezleri, sağlık tarama merkezleri, veteriner odası, kulak küpesi kontrol merkezi, kayıt sistemi, sosyal tesisler, mescit, abdesthane-tuvalet, çay ocağı-sohbet evi, mezbahane ve misafirhane gibi bölümler mevcut.?

Başkan Yıldız, Organize Hayvancılık merkezi içinde bulunan Pazar yerine ilginin her geçen gün artmasının, bölgenin kalkınmasına katkı da bulunacağını da sözlerine ekledi.