Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

SARIOĞLAN ÇİFTLİK HAYVAN PAZARI, EN CANLI PAZAR OLDU

SARIOĞLAN ÇİFTLİK HAYVAN PAZARI, EN CANLI PAZAR OLDU

Sarıoğlan´ın çevre illeri de kapsayacak en büyük Organize Hayvancılık merkezi olması için yapılan toplantıdan sonra Çiftlik Hayvan Pazarı, bölgenin en canlı pazar yeri haline geldi

 

 

 

Sarıoğlan´ın çevre illeri de kapsayacak en büyük Organize Hayvancılık merkezi olması için yapılan toplantıdan sonra Çiftlik Hayvan Pazarı, bölgenin en canlı pazar yeri haline geldi. Hedef, Sarıoğlan´ın hızlı kalkınması. Eksi 20 dereceyi bulan soğuk havada pazara gelen besiciler, hayvan alım-satımı öncesinde beledile başkanı Ali Osman Yıldız´ın ikramı olan çorba ve çayı, başkan yardımcısı Yusuf Akbulut ile birlikte içerek ısındı. Pazarda, çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvan satıldı. 
Kayseri ve çevresinde hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvancılığın en gelişmiş olduğu yerlerden birinin Sarıoğlan olduğunu iddia eden Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Sarıoğlan´ın organize hayvancılık merkezine dönüşmesinde kararlı olduklarını tekrarladı. Her Perşembe günü aktif olacak hayvan pazarı ile ilgili yaptıkları toplantıdan sonra buraya büyük ilgi gösteren 25´i besi çiftlik sahibi yaklaşık 200 kişiye teşekkür eden başkan Yıldız şunları söyledi.
"Sarıoğlan´da organize hayvancılığın gelişmesi, ilk olarak Çiftlik´te organize hayvancılık bölgesinin kurulması ve hayvan pazarının canlandırılması, önemli satış merkezi olması, hayvan sağlığının korunması, yem üretimi, üreticilerin sağlığı, sağlıklı et ve süt ürünlerinin pazarlanması ve ilçenin kalkınması için biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Besici, üretici ve hayvancılıkla uğraşanların bizlere yardımcı olmasını istiyoruz. Biz Sarıoğlan´ı hayvancılığın merkezi haline getirmekte kararlıyız."
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, güvenliği yüksek Organize Hayvancılık merkezi içinde yer alan Çiftlik Hayvan pazarında, büyük ve küçükbaş hayvan satış merkezleri, sağlık tarama merkezleri, veteriner odası, kulak küpesi kontrol merkezi, kayıt sistemi, sosyal tesisler, mescid, abdesthane-tuvalet, çay ocağı-sohbet evi, mezbahane ve misafirhane gibi bölümlerin olduğunu da sözlerine ekledi.