Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

SARIOĞLAN DA 240 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK BELGESİ

SARIOĞLAN DA 240 KİŞİYE GİRİŞİMCİLİK BELGESİ

Sarıoğlan Belediyesi ve KOSGEB Kayseri İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ´uygulamalı girişimcilik kurs´larına katılan 240 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Sarıoğlan Belediyesi ve  KOSGEB Kayseri İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ´uygulamalı girişimcilik kurs´larına katılan 240 kursiyere belgeleri törenle verildi.

Belediye Düğün salonundaki törene, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Tunç, belediye başkan yardımcısı Nuri Bakır, Meclis üyeleri Bahri Aktar, Mehmet Tatlı, Mustafa Savaş, Lütfi Ünsal, Arif Gezer, Hakan Cengiz, ilçe Halk Eğitim Müdürü Metin Koçer, davetliler ve kursiyerler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´ndan sonra  kursiyerler adına konuşan Nurdan Sedef, kendilerine bu imkanı verenlere teşekkür etti. KOSGEB eğitmeni iş geliştirme uzmanı Reyhan Öztaşkın´da, 2015´te Kayseri´de 1150 kişinin eğitim almışken geçen yıl 5 binden fazla kişinin girişimcilik eğitimlerine katıldığına dikkat çekti. Öztaşkın, geçen yıl 176 kişinin iş planı ve projesi ile başvurarak,  KOSGEB´in girişimcilere verdiği hibelerden yararlandığını, bu tip girişimcilik kurslarına talebin arttığını belirterek kendilerine Kayseri´de en fazla imkan sağlayan Sarıoğlan Belediye Başkanına kursiyerler adına teşekkür etti.  Özvatan Belediye Başkanı Halit Demir´de, bu tip kurslara katılanları kutladı.

Belediyenin desteği ile geçen yıl Sarıoğlan´da 8 grup halinde 240 kişinin KOSGEB girişimcilik eğitimlerine katıldığını açıklayan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´da, her zaman girişimcilerin, gençlerin ve ilçeye yatırım yapmak isteyenlerin yanında olduklarını tekrarladı, şunları söyledi.

"Gerçekleştirmeyi düşündüğünüz iş fikrinin yenilikçi bir fikir olması ve bölge ihtiyaçlarını karşılaması bizim için çok önemlidir. Burada bazı acı gerçeklere de kısaca değinmek isterim.  Sarıoğlan ilçemiz, bugün Türkiye´nin en geri kalmış, devlet yatırımlarından yoksun, hızla nüfusu eriyen bir yer. Belediye olarak bazı riskler alarak, bunun önüne geçmek için önemli hizmetlere imza attık. Bunda amacımız öncelikle göçü engellemek, sonrasındaki yatırımlar ile tersine göçü teşvik etmektir. Bugün Sarıoğlan Bölgesinin ihtiyaçlarına ve sizlerden gelen talepler doğrultusunda bizlerinde destekleri ile bu Uygulamalı Girişimcilik Kursları açıldı.

18 ile 40 yaş arası 240 kursiyerimizin neredeyse yarısının bayan olması bizleri çok mutlu etti. Bölgemizin ve ilçemizin kalkınması için genç yaşlı, kadın erkek, bekar evli girişimci olan herkesi destekleriz.  Buradan bir kez daha açık ve net söylüyorum. Hayalinizde ki iş fikrini gerçekleştirirken Sarıoğlan Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak; siz değerli Girişimcilerimize her konuda destek vermeye devam edeceğiz. Bu konuda buradan hepinize söz veriyorum. Almış olduğunuz Girişimcilik Belgelerinin Bölgemize, bir kez daha, size ve ailenize şimdiden hayırlı, uğurlu olmasını dilerim" dedi.
Daha sonra, uygulamalı girişimcilik kursunu başarı ile tamamlayan 240 kursiyere belgeleri verildi ve yemek ikram edildi.