Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

SARIOĞLAN DA SOSYAL KONUT KURASI ÇEKİLDİ

SARIOĞLAN DA SOSYAL KONUT KURASI ÇEKİLDİ

Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan ve Palas ile Karaözü mahallelerine yaptırılan ´´Huzur Sokağı?ndaki toplam 13 sosyal konut tamamlanarak kuraları Noter huzur

Sarıoğlan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına sunulan ve Palas ile Karaözü mahallelerine yaptırılan ´´Huzur Sokağı?ndaki toplam 13 sosyal konut tamamlanarak kuraları Noter huzurunda çekildi.

Kaymakamlık toplantı salonunda Sarıoğlan Noteri Faruk Kırmacı nezaretinde gerçekleştirilen kura çekimine ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız ile ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdiresi Saadet Saçıntı Ataklı ile Huzur sokağında kalacak olan yaşlılar katıldı. Huzur sokağının çevre düzenlemesini ise belediye üstlendi.

Yardıma muhtaç, yaşlı ve engelli vatandaşların barınma ihtiyacına çözüm sunacak proje ile ilgili bilgi veren ilçe Kaymakamı Hasan Doğan ´´Yaş ortalamasının giderek yükseldiği ülkemizde yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın gelecekte yaşayacakları sorunların bu günden analizini yapmak ve bunlara etkili çözümler üretmek amacıyla Kaymakamlığımızca birçok çalışma yürütülmektedir. Yaşlılarımıza gerçekleştirdiğimiz ziyaretler esnasında birçoğunun doğdukları yerleri terk ederek huzur evlerine gitmek istemediğini ancak mevcut evlerinin yaşam şartlarına çok uygun olmadığını fark ettik. Devletimizin huzur evlerinde yaşlılarımıza birçok imkân sunmasına rağmen, büyüklerimiz ahir ömründe kendi köylerini ve kasabalarını terk etmek istemedikleri için ´´bülbülü altın kafese koymuşlar yine de vatanım demiş? misali yıkık dökük bir evde olsa doğdukları yerde yaşamayı tercih ediyorlar. Biz de yaşlılarımıza vefanın bir gereği olarak huzur sokağı projesini gerçekleştirdik.?
Tamamlanan proje, Sarıoğlan´da oturan ve barınma ihtiyacı olan yaşlı ve engelli vatandaşlara yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmelerini hedefliyor. Bir taraftan sosyal konutlar yapılırken diğer taraftan evi ve eşyaları iyi durumda olmayan ihtiyaç sahibi birçok vatandaşın evinde gerekli onarımlar yapılıyor. Bu güne kadar proje kapsamında 27 vatandaşın evi onarıldı. Bu proje ile birlikte 10´u Palas, 3´ ü Karaözü, 6´sı diğer mahallerde olmak üzere toplam 19 konut tamamlandı. Sosyal konut ve barınma yardımlarının maliyeti toplamda 786 bin 263 lira. 2015 yılında 563 bin 955.30 lira iken geçen yıl bu rakam 222 bin 305.30 lira oldu. Proje maliyeti büyük çoğunluğu itibarı ile vakıf öz kaynakları dışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından finanse edildi, çevre düzenlemesi de Sarıoğlan ve Büyükşehir Belediyeleri tarafından gerçekleştirildi.  

Huzur sokağında; Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından belirlenen yaşlı ve ihtiyaç sahibi 19 vatandaşa hayatları boyunca içinde huzurlu bir yaşam sürecekleri konutlar yapıldı. Konutların yanı sıra çevre düzenlemesi ile park, kamelya ve küçük hobi bahçeleri şeklinde kendilerinin ya da yakınlarının gelmesi durumunda vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuldu. Yine sosyal konutlarda yaşayan vatandaşların temizlik, bakım ve beslenme gibi birçok kaçınılmaz ihtiyacı Kaymakamlıkça hayata geçirilen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca desteklenen ´´Eve Gelen Huzur? isimli proje kapsamında periyodik olarak giderilecek. Böylece yaşlıların yalnız olmadıkları hissettirilecek. Mülkiyeti vakfa ait olan bu evlerde vatandaşları hiçbir ücret ödemeden ömür boyu yaşayacak. Kendi rızaları ya da başka bir sebeple evin boşalması durumunda ihtiyaç sahibi başka bir vatandaş burada yaşamını sürdürebilecek.