Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

SARIOĞLAN HAYVAN PAZARI, BESİCİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLDU

SARIOĞLAN HAYVAN PAZARI, BESİCİLERİN BULUŞMA NOKTASI OLDU

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın çabası ile Organize Hayvancılık İhtisas merkezi olması için ilk adım olarak canlandırılan Çiftlik Hayvan pazarı, besici ve hayvancılıkla uğraşanların adeta buluşma noktası oldu

Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´ın çabası ile Organize Hayvancılık İhtisas merkezi olması için ilk adım olarak canlandırılan Çiftlik Hayvan pazarı, besici ve hayvancılıkla uğraşanların adeta buluşma noktası oldu. Sabahın erken saatlerinde pazara gelenler, hayvan alım-satımı yaparken, başkan Yıldız´ın çorba ve çay ikramı ile birbirleriyle sohbet etme imkanı da buluyor.

Kayseri-Sivas karayolu Sarıoğlan ve Çiftlik mahalle girişlerinde bulunan, ulaşımı kolay olan hayvan pazarı, değişik bölgelerden gelen besicilerle dolup boşalıyor. Özellikle havaların ısınmaya başlaması, kurban bayramı içinde hazırlık olarak hayvan alımı daha çok görülüyor. Bazı besici ve hayvancılıkla uğraşanlar ise hayvanlarını peşin para satarken ayrı bir mutluluk yaşıyor.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Çiftlik hayvan pazarı başta olmak üzere hayata geçirmek istediği projlerle ilçenin kesinlikle kalkınacağını, geriye göçün hızlanacağını, insanların dedikodu yapmak yerine üretime katkı sağlayacaklarını tekrarladı. Yıldız "Hedefimiz, Sarıoğlan´ın bölgemizdeki yerleşim merkezleri içinde örnek ve model olması. Bunun için gece-gündüz çalışıyoruz. Projesi olanlar, ilçenin kalkınmasına katkısı olacaksa bunları bizimle paylaşabilir. Amacımız, görev süresi içinde arkamızdan insanlarımızın ´Allah razı olsun´ diyeceği eserlere imza atmak" dedi.