Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

SARIOĞLAN KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI, MUHTARLARLA, VATANDAŞLARI UYARDI

SARIOĞLAN KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI, MUHTARLARLA, VATANDAŞLARI UYARDI

Sarıoğlan Belediyesi tarafından ´Muhtarlarla iştişare toplantısı´ gerçekleştirildi. Toplantıda, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ve Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, hem muhtarları hemde vatandaşları uyarırken ´Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmeyi

 

 

 

Sarıoğlan Belediyesi tarafından ´Muhtarlarla iştişare toplantısı´ gerçekleştirildi. Toplantıda, Sarıoğlan Kaymakamı Hasan Doğan ve Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, hem muhtarları hemde vatandaşları uyarırken ´Telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmeyin. Yalan ihbar ve şikayette bulunmayın. Beklediğiniz hizmeti almak için boş yere Kayseri´ye gitmeyin´ dediler. 
Belediye Düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Hasan Doğan, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Garnizon Komutanı Üsteğmen Alpaslan Bostancı, Emniyet Müdürü Adnan Yılmaz, Kaymakamlık Yazıişleri Müdürü Mehmet Sağır, Belediye başkan yardımcısı Yusuf Akbulut, meclis üyeleri Nuri Bakır, Bahri Aktar, belediye birim müdürleri ile 21 mahalle muhtarı katıldı. 
Toplantının açılışında konuşan ilçe Kaymakamı Hasan Doğan, son yıllarda sık sık Türkiye gündemine gelen ve haberlere konu olan ´Kendini Savcı, hakim, Kaymakam, Komutan, emniyet müdürü´ gibi tanıtarak telefon dolandırıcılığı yapanlara karşı önce muhtarların sonrada Sarıoğlan´da yaşayan herkesin çok dikkatli olmasını istedi. Doğan ´Devletin hiç bir görevlisi böyle para talep etmez. Ederse bunun adı rüşvet olur. Böyle tuzağa düşmeyin. Paranızı, değerli eşyalarınızı dolandırıcılara kaptırmayın. Ayrıca, önümüzdeki günler kış. Kış aylarında bazı muhtarlarımız ve vatandaşlarımız karla mücadelede yalan ve yanlış ihbarda bulunarak hizmeti aksatıyor. Devletimizin her türlü imkanı var. Kışın yol açılmıyorsa gerekirse hastayı ambulans helikopterle aldırırız. Yeter ki yalan ihbarda bulunmayın, işleri aksatmayın. Bir de, bir hizmetin yapılması ya da eksikliğin, hatanın düzeltilmesi için bize gelmeden Kayseri´ye gitmeyin. Bu huydan vazgeçin. Önce bize gelin, anlatın. Yapılmazsa o zaman istediğiniz yere gidin. Bu tür toplantılara da mutlaka katılın. Sizler seçilmiş insanlarsınız. Hepimiz hizmet için buradayız´ dedi. 
Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız´da, özellikle kış aylarında yalan ve yanlış ihbarlar yüzünden programlı hizmette aksamadan yakındı. ´Kışın yolu açtırmak için çok acil hastamız var. Ölecek. Doğuracak´ gibi yalanlarla yolu açtırıp sonrada bizi zor durumda bırakmayın´ diyen Başkan Yıldız´da şunları söyledi.
´Göreve geldiğim 1,5 yıl içinde programlı bir şekilde en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. 2000´li yıllarda Sarıoğlan´ın nufusu 27 binlerde iken bugün 15 binlere kadar düşmüş. Bunun nedeni hızlı göç. Biz bu göçü tersine çevirmek için en iyi hizmetleri, yatırımları buraya getirmeye çalışıyoruz. Bugün araştırın. Kayseri´deki merkez ilçeler dahil kendi imkanları ile en çok hizmeti yapan belediye Sarıoğlan. Büyükşehir Belediyesi gelirimizin yüzde 40´ını kesiyor. Bu kesinti nedeniyle Büyükşehir´den daha çok hizmet almak istiyoruz. Planlı ve programlı bir şekilde eski beldelerin alt yapılarını, yollarını, oyun ve dinlenme parklarını, asfaltlarını tamamlayıp, eski köylerimize geçeceğiz. Biraz sabredin, acele etmeyin. Önümüzdeki 3,5 yılda bambaşka bir Sarıoğlan göreceksiniz. Bugüne kadar hizmet görmeyen Sarıoğlan´da bugün halkın hizmet görünce bizlerin kapısını çalması zorumuza gitmiyor. Aksine bizi daha çok çalıştırıyor. Muhtarlarımıza kapımız her zaman açık. Şahsi talepleri olmadığı sürece her türlü hizmeti yaparız.´
Daha sonra mahalle muhtarlarından bazıları söz alarak, taleplerini, istek ve önerilerini bildirdi. Başkan, Ali Osman Yıldız burada, önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve ekibinin gelerek 2016 yılı yatırımları için görüşeceğini, bu toplantıya muhtarların eksiksiz katılarak teleplerini gerekirse yazılı vermesini önerdi.
Toplantı, başkan Yıldız´ın protokol ve muhtarlara yemek vermesi ile son buldu.